vrijdag 10 juli, 2020 04:57
Logo rondomvandaag.nl/leeuwarden
Foto: Leeuwarder Zwaluwen

'Tilburgse' Janne Dam nieuw bij Leeuwarder Zwaluwen

  Sport

De voetbalvrouwen van Leeuwarder Zwaluwen hebben er met Janne Dam een nieuwe aanwinst bij voor volgend seizoen. Janne heeft als aanvoerder van het Tilburgse SC ’t Zand MO17-1 de KNVB-beker (district Zuid) gewonnen en is vanwege haar studie Bestuurskunde & Overheidsmanagement aan de Thorbecke Academie naar Leeuwarden verhuisd. Vandaar dat ze nu in Leeuwarden gaat voetballen.

"Vrienden verklaarden mij voor gek om van het bourgondische Tilburg naar het verre noorden te verhuizen. Maar zelf heb ik nooit getwijfeld, ik koos bewust voor een opleiding die bij mij paste. Mijn leven speelt zich hier af, vandaar ook dat ik in Leeuwarden wilde gaan voetballen. Toen ik de bal weer aan de voet had kreeg ik weer dat heerlijke gevoel, ik was zielsgelukkig om weer op het veld te staan."

Na een poos met dames 2 te hebben getraind, traint Janne nu mee met dames 1. “Ik denk dat ik dit niveau aan moet kunnen." Trainer René Alma over Janne: "Ik ben blij met onze nieuwe aanwinsten. Janne traint nog maar kort mee; ik zag meteen dat ze qua niveau beter past bij Vrouwen 1 dan bij Vrouwen 2. Daarnaast is het een leuke sociale meid die nu al prima in de groep past. We hebben haar opgenomen in de (voorlopige) eerste selectie. Ze moet zich maar laten zien."

Kijk voor haar complete verhaal op de website van Leeuwarder Zwaluwen: http://leeuwarderzwaluwen.nl/zielsgelukkig-op-het-voetbalveld/?fbclid=IwAR187d5NQB9RHRWwpVTmsp0tiPEjPmvSzhhlyRJf9H93w67t3H3pvC9B0yw.

Meer berichten