Afbeelding
Foto: SV Deinum

Voetballers Deinum promoveren naar vierde klasse zondag

Sport

Wat de profvoetballers van Cambuur niet lukte - promotie ondanks de voetbalstop vanwege corona - is de amateurvoetballers van SV Deinum wel gelukt. Zij mogen promoveren naar de vierde klasse van het zondag amateurvoetbal.

De amateurvoetballers hebben de mazzel dat er in die vierde klasse een club had aangegeven wel te willen degraderen naar een lagere klasse. Dat geluk ontbeerde Cambuur in haar papieren strijd om promotie naar de eredivisie.

Promotie aangevraagd
De Deinumers schrijven op hun eigen website: "In navolging van vele ploegen had ook SF Deinum promotie aangevraagd naar de 4e klasse. Vorige week konden we al lezen dat concurrenten voor de titel in de 5e klasse B op zondag, vv Lemmer en De Sweach, promoveerden naar de 4e klasse. Bij navraag bleek dat het verzoek van de SFD niet gehonoreerd was. Een berekening op gemiddeld aantal punten per wedstrijd deed de SFD net de das om."

"Van alle ploegen in de 5e klasse stond de SFD op plek 10 en waren er maar 9 plekken beschikbaar voor promotie. De teleurstelling was groot bij spelers en staf. Al drie seizoenen was nacompetitie afgedwongen en kon net niet de laatste stap gezet worden. Ook dit abrupt afgebroken seizoen was nacompetitie al afgedwongen door het winnen van de 1e periode en was de SFD nog in de race voor het kampioenschap."

Geweldig nieuws voor de club
"Woensdag kwam het bericht van de KNVB dat een ploeg uit de 4e klasse alsnog wilde degraderen naar de 5e klasse. Ze hadden vergeten dit tijdig aan te vragen. De KNVB heeft het verzoek alsnog gehonoreerd waardoor een extra plekje vrijkomt. Deze is door de KNVB aan SF Deinum gegeven die op doelsaldo er beter voor stond dan nummer 11 van de ranglijst. Wat een geweldig nieuws voor de club, staf, spelers en alle supporters!!! Het bestuur feliciteert staf en spelers met de promotie en wenst hen veel sportief succes toe bij dit lang gewenste stapje hoger."

Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 40 minuten geleden
Beeld ter illustratie
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Natuur 3 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 6 uur geleden
Afbeelding
Burgemeester sluit woning Amelandsdwinger vanwege grote drugsvondst 112-Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column gisteren
Denise Campbell (links) en Laura Smeets (rechts)
Keramiekmuseum Princessehof lanceert nieuwe podcastserie genaamd 'Porseleincast' Algemeen 23 apr, 16:00
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 14:00
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen. Europaparty Oldehoofsterkerkhof Gedeputeerde Sijbe Knol en Wethouder Hein Kuiken
Brunzyn X Bokoedro, Gladde Paling en Kroegtijgers op het podium tijdens dé Europaparty op 11 mei in Leeuwarden Evenement 23 apr, 12:46