zaterdag 19 september, 2020 00:33
Logo rondomvandaag.nl/leeuwarden
Foto: teamNL

IJshockeyers bijten spits af bij Jeugd Olympische Spelen in Lausanne

  Sport

Bij de Jeugd Olympische Spelen in Lausanne kwamen de ijshockeyers als eerste sporters van Talent TeamNL in actie.

Zij spelen niet in één Nederlands team, maar in een mixed 3x3 competitie. Met spelers uit verschillende landen in één ploeg. Het veld is kleiner dan gebruikelijk, de speeltijd is korter en een team heeft maar drie spelers in het veld staan. Met dertien spelers in het team wordt er veel gewisseld. Het is een snellere variant van het traditionele ijshockey, waarbij alle hockeyers op het ijs continu betrokken worden.

De teams van de Nederlandse jongens lukten het niet om hun eerste wedstrijd naar zich toe te trekken. Bij de meiden waren het team Geel met Iris van Houten, team Zwart met Kimberly Collard en team Oranje met Sanne Claessens die wel wisten te winnen.

Lees hier meer over de bijzondere competitievorm.

Meer informatie over het evenement en de Nederlandse deelnemers is te vinden op www.nocnsf.nl/lausanne2020 en www.lausanne2020.sport.

We winnen veel met sport!

Wij geloven in een sterker Nederland door de kracht van sport. We doen dit onder andere dankzij onze Partners van de Nederlandse sport: De Nederlandse Loterij, Heineken, Missie H2, De Rabobank, Het Algemeen Dagblad. NOC*NSF is een vereniging naar Nederlands recht en geregistreerd in het handelsregister te Arnhem onder nr. 09059703. Op dit e-mailbericht en eventuele bijlagen is een disclaimer van toepassing: www.nocnsf.nl/disclaimer.

Meer berichten