Afbeelding
Foto: Veiligheidsregio Fryslân

Friese corona-campagne wil jongeren laten zien wat nog wél kan

Samenleving

Ruim een uur voordat minister-president Mark Rutte maandag de nieuwe hard lockdown afkondigde, kwam Veiligheidsregio Fryslân met het persbericht dat het een campagne gaat voeren richting jongeren met betrekking tot wat ze tijdens deze corna-lckdown wél kunnen doen. Dat haalt de focus af van alles wat nu momenteel niet kan. De Friese coronacampagne heet DOchITgewoan.

De campagne is bedoeld om jongeren een hart onder de riem te steken, te inspireren en om ervoor te zorgen dat iedereen zich aan de coronamaatregelen houdt. Centraal in de campagne staan vijf jongeren die aangeven wat ze nu met hun extra vrije tijd doen. Doordat veel activiteiten voor hen wegvallen, hebben ze meer tijd om die aan hun hobby te besteden of aan de ontwikkeling van (nieuwe) talenten.

Speciale website dochitgewoan.nl
De foto’s tonen een visser, voetbaltrainer, studente die haar kamer pimpt, trekkerrijder en een bakster. De campagneposters zijn de komende weken in het Friese straatbeeld te zien. De beelden, animaties en filmpjes verschijnen op social media, specifiek gericht op de jongvolwassenen. Ook is er de website www.dochitgewoan.frl waarop jongeren hun coronaverhalen en foto’s kwijt kunnen.

Veiligheidsregio Fryslân komt met DOchITgewoan omdat ook voor veel Friese jongeren de coronacrisis best pittig is. In de campagne wordt niet met een opgeheven vingertje gewezen en verteld wat allemaal niet kan, maar wordt een positieve boodschap gegeven. De slogan DOchITgewoan slaat op degene op de poster die zijn of haar talent ontwikkelt en is tevens een oproep om je aan de maatregelen te houden, zoals 1,5 meter afstand houden. Friese gemeenten, mbo- en hbo-instellingen, Friese jongeren en organisaties uit de zorgsector hebben meegedacht bij totstandkoming van de campagne en helpen mee bij het verspreiden van de campagne.

Binnen Veiligheidsregio Fryslân werken Brandweer Fryslân en GGD Fryslân aan de brandweerzorg, publieke gezondheidszorg, rampenbestrijding en crisisbeheersing. Meer informatie over de organisatie vind je op www.veiligheidsregiofryslan.nl, www.ggdfryslan.nl en op  www.brandweerfryslan.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 5 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 7 uur geleden
Markus Passion – Da Capo Leeuwarden
Kijktip: Markus Passion te sjen by Omrop Fryslân Cultuur 10 uur geleden
Afbeelding
Update: Gaslekkage ontstaan tijdens werkzaamheden in Leeuwarden 112-Nieuws 11 uur geleden
Kom jij langs bij de grote showroom uitverkoop van Bakker Postma in Leeuwarden?
Grote showroom uitverkoop bij Bakker Postma in Leeuwarden Zakelijk nieuws 13 uur geleden
Afbeelding
Succesvol jubileumspel in Leeuwarderbos voor 95-jarig bestaan Scoutinggroep Burmania Sport 15 uur geleden
Afbeelding
Leeuwarden doet voor de derde keer mee aan het NK Tegelwippen Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00