Mensenrechtenvlag met directeur Tumba Mirka Antolovic
Mensenrechtenvlag met directeur Tumba Mirka Antolovic

NHL Stenden hijst mensenrechtenvlag op internationale dag van de mensenrechten

Samenleving

Op donderdag 10 december zal bij NHL Stenden Hogeschool voor het eerst de mensenrechtenvlag worden gehesen. De mensenrechtenvlag is ontworpen in Friesland door het meldpunt voor discriminatie Tumba en zal die dag door het hele land te zien te zijn. De locaties van NHL Stenden in Leeuwarden, Emmen en Groningen hijsen de vlag, met speciale aandacht van pabo-studenten. 

Het thema mensenrechten blijft een actueel en belangrijk thema om met elkaar over in gesprek te blijven, vinden ze ook op de pabo opleidingen van NHL Stenden. “We hebben allemaal de neiging om ons te identificeren met de mensen die op ons lijken. Het onderwijs is bij uitstek de plek om mensen te ontmoeten die anders zijn dan wij. We leren dat verscheidenheid van waarde is. Door de mensenrechtenvlag te hijsen, bieden we aandacht aan datgene wat ons over al die verschillen heen verbindt. Dat we allemaal mens zijn. Ieder met zijn eigen dromen, eigen perspectief en eigen waarden”, aldus Jantine Kuijpers, Academiedirecteur Primair Onderwijs NHL Stenden Hogeschool.

Mensenrechtenvlag hijsen

In Leeuwarden zal om 9.00 uur de mensenrechtenvlag gehesen worden met leerlingen van basisschool De Leeuwarder Schoolvereniging samen met docenten en studenten van de pabo. Op de pabo in Emmen is er een gastcollege en een debat over het thema mensenrechten en zullen studenten en docenten om 13.30 uur de vlag hijsen. Ook in Groningen is er vanuit de pabo deze dag speciale aandacht voor het thema mensenrechten, zij zullen met studenten om 10.00 uur de mensenrechtenvlag hijsen. Op de locaties in Assen, Meppel en Terschelling is de mensenrechtenvlag ook te zien. 

Inclusiviteit

NHL Stenden Hogeschool maakt zich als internationale community hard voor een eerlijke samenleving waarin inclusiviteit de norm is en die elke vorm van onrecht, discriminatie, racisme en geweld veroordeelt.

Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 1 uur geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 13 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 15 uur geleden
Markus Passion – Da Capo Leeuwarden
Kijktip: Markus Passion te sjen by Omrop Fryslân Cultuur 18 uur geleden
Afbeelding
Update: Gaslekkage ontstaan tijdens werkzaamheden in Leeuwarden 112-Nieuws 20 uur geleden
Kom jij langs bij de grote showroom uitverkoop van Bakker Postma in Leeuwarden?
Grote showroom uitverkoop bij Bakker Postma in Leeuwarden Zakelijk nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Succesvol jubileumspel in Leeuwarderbos voor 95-jarig bestaan Scoutinggroep Burmania Sport 23 uur geleden
Afbeelding
Leeuwarden doet voor de derde keer mee aan het NK Tegelwippen Algemeen 28 mrt, 08:00