Het koekjes bakken is een initiatief van Stadskantine West en de Buurvrouw & Buurvrouw Bus
Het koekjes bakken is een initiatief van Stadskantine West en de Buurvrouw & Buurvrouw Bus

Vrijwilligers bakken samen koekjes om uit te delen in Leeuwarden

Samenleving

Een grote groep vrijwilligers verspreid over de hele stad, gaat vanaf volgende week aan de slag om koekjes te bakken. Die hartvormige koekjes leveren ze af bij mensen die in deze tijd wel wat extra aandacht kunnen gebruiken. Ouderen die een moeilijke feestmaand tegemoet gaan bijvoorbeeld, internationale studenten die niet naar huis kunnen in december of stadsgenoten die in armoede moeten leven.

Het koekjes bakken is een initiatief van Stadskantine West en de Buurvrouw & Buurvrouw Bus. Zij zorgen voor alles wat nodig is. Bakmix voor zandkoekjes, zakjes om de koekjes in te stoppen en kunstkaarten van Marten Winters.

Bakken en uitdelen

De vrijwilligers komen uit de hele stad. Ook vrijwilligers van Rotary Nijenhove, Wijkrestaurant Lekker Briek en Amaryllis doen mee. De bakkers stoppen zes koekjes in een zakje, schrijven een persoonlijke boodschap op de kaarten en leveren de zakjes af bij de mensen die een hart onder de riem nodig hebben. Begin december laten uitdelen kan ook.

Een deel van de koekjes wordt uitgedeeld door Simon Vuyk en zijn kompanen. Zij gaan vrijdag 4 december weer met de bakfiets op pad. Hun Karavaan van de Vriendschap is onderdeel van Over de drempel, het programma van de gemeente Leeuwarden in de aanpak eenzaamheid.

Behoefte aan contact en vriendelijkheid

“We hadden een pannenkoekenparty willen organiseren, maar door corona ging dat helaas niet door”, vertelt Renate Vasterd van de Stadskantine West. “Maar helemaal niks doen is ook zo kaal. We merken in onze netwerken dat er veel behoefte is aan contact en vriendelijkheid. Daarom hebben we deze actie op touw gezet.”

“We hebben genoeg spullen om maar liefst 900 zakjes met koekjes te vullen. Het gaat trouwens niet alleen om het uitdelen van de koekjes. Gezellig samen koekjes bakken is ook een belangrijk onderdeel van deze actie. Iedereen die zin heeft om mee te doen, kan zich aanmelden!”

Tenzij er nog kou komt, mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 3 uur geleden
Afbeelding
Geen of minder treinen in juni en juli rond Leeuwarden Verhalen uit de buurt 6 uur geleden
Afbeelding
Midterm review gemeente: Blijven investeren in de toekomst! Politiek 9 uur geleden
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 11 uur geleden
Afbeelding
Sloepvaren bij de Alde Feanen Recreatie & Ontspanning 13 uur geleden
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 24 apr, 18:00
Beeld ter illustratie
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Natuur 24 apr, 15:00
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 24 apr, 12:00