Afbeelding
Foto: Familie Wiersma

Complimenten voor teamwerk brandweer Burgum en Leeuwarden

Samenleving

Annemarie en Oeds Wiersma uit Burgum en hun kinderen zijn bijzonder te spreken over de hulp van de brandweerkorpsen van Burgum en Leeuwarden, bij hun schoorsteenbrand op zaterdag 17 oktober. Annemarie: “Petje af! Zo goed krijg je het nergens volgens mij. Gelukkig liep alles met een sisser af en konden we vannacht gewoon lekker slapen en hebben we geen vervelende schade. Dank jullie wel!”

Annemarie, communicatiemedewerker van beroep, heeft er het nuvolgende prettig leesbare verslag van geschreven zodat je een goede indruk krijgt van hun spannende avond daar in Burgum.

“Zaterdagavond, met z’n viertjes gesetteld op de bank, Netflix film kijken, houtkachel aan.... lekker. Maar de kachel was wel erg enthousiast! Binnen korte tijd werd het warmer en warmer, begon het te bulderen in de kachelpijp en roken we een rare zure lucht. Tsja, we zagen geen rook maar dit was niet oké. De hitte alleen al... ook boven en op zolder. En dan de vonkenregen uit de schoorsteen buiten.”

“Even snel op Google gekeken of dit wel normaal is, nee dus! Ik twijfelde énorm of ik hiervoor nu echt 112 moest gaan bellen, of zelf de kachel blussen of misschien het brandende hout in onze bbq kieperen en buiten neerzetten? Nee, is toch beter de brandweer te vragen.”

“Ik heb ze gebeld en wat fijn om dan te horen dat je het juiste doet, ze kwamen direct, gaven ons goede adviezen en hebben ons echt enorm geholpen! De politie kwam eerst, vervolgens Brandweer Burgum en later nog een team uit Leeuwarden met een hoogwerker. Wat een teamwork van deze mannen! Op elkaar ingespeeld, rustig, ieder zijn rol en richting ons enorm goede communicatie.”

Afbeelding
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 1 uur geleden
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen. Europaparty Oldehoofsterkerkhof Gedeputeerde Sijbe Knol en Wethouder Hein Kuiken
Brunzyn X Bokoedro, Gladde Paling en Kroegtijgers op het podium tijdens dé Europaparty op 11 mei in Leeuwarden Evenement 2 uur geleden
Afbeelding
BROED, biodiversiteitsfestival - 11 mei 2024 - Alde Leie Evenement 3 uur geleden
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
TV-serie Tot het Einde Gezondheid 7 uur geleden
Afbeelding
Makelaar en taxateur Yvette Westerhof denkt mee over duurzaamheid Zakelijk nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Xenos binnenkort weer te vinden op De Centrale in Leeuwarden Zakelijk nieuws 22 apr, 08:00
Afbeelding
Weekend van het verdedigingserfgoed Educatie 21 apr, 18:00