Afbeelding

Kickstart Cultuurfonds geeft 100.000 euro aan Harmonie in Leeuwarden

Samenleving

Amsterdam/Utrecht - Goed nieuws voor 26 theaters! Kickstart Cultuurfonds – een initiatief van de BankGiro Loterij, VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de VandenEnde Foundation, in samenwerking met diverse andere private fondsen - heeft bekendgemaakt ruim 1,2 miljoen euro aan 26 theaters te doneren. Onder hen zijn Theater Twee Hondjes in Hellevoetsluis (7.300 euro), Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden (100.000 euro), Theater De Oranjerie in Roermond (51.650 euro) en Zwolse Theaters (74.365 euro). Theaters konden een aanvraag indienen om hun theater coronaproof te maken en zo het publiek weer op een veilige, goede manier te kunnen ontvangen. 

Op www.kickstartcultuurfonds.nl verschijnt elke week een overzicht van de toekenningen. Inmiddels zijn negen van de twaalf toekenningsrondes voltooid en bekendgemaakt. De komende drie weken maakt het fonds de laatste donaties aan muziekpodia, producenten en musea bekend. Er kan niet meer worden aangevraagd.

100.000 euro voor De Harmonie in Leeuwarden

Bij Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden staat gastvrijheid hoog in het vaandel. Nu ook zij zich moeten aanpassen aan de anderhalvemeter-samenleving wil de schouwburg experimenteren met een nieuwe, aansprekende setting, waarin de zalen meer ‘lucht’, ‘ruimte’ en ‘adem’ krijgen. Het ‘buitengevoel’ naar binnen brengen, staat daarbij centraal.

Directeur Marijke van der Woude: “Wat een ongelooflijke opsteker! Dankzij deze substantiële bijdrage kunnen we onze zalen aanpassen, de routing en hygiëne optimaliseren en zelfs nieuwe in– en uitgangen creëren. Belangrijk daarbij is, dat we ons publiek niet alleen veiligheid bieden, maar ook een uitnodigende en comfortabele setting. We zijn dan ook enorm blij met deze toekenning.”

Over Kickstart Cultuurfonds

Kickstart Cultuurfonds is een initiatief van de BankGiro Loterij, VSBfonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds en de VandenEnde Foundation. Zij werken sinds 2012 samen in het Blockbusterfonds en hebben opnieuw de handen ineen geslagen. Met het nieuw opgerichte - en tijdelijke - Kickstart Cultuurfonds geven zij de culturele sector ondersteuning voor theaterproducties, tentoonstellingen en concerten in de anderhalvemeter-samenleving. Hiervoor is ruim 16 miljoen euro bijeen gebracht. Andere private fondsen en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap hebben zich bij dit initiatief aangesloten: Stichting Droom en Daad, Ammodo, Fonds 21, Zadelhoff Fonds/Zadelhoff Cultuur Fonds, Fonds 1818 en Stichting Zabawas.

Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 2 uur geleden
Denise Campbell (links) en Laura Smeets (rechts)
Keramiekmuseum Princessehof lanceert nieuwe podcastserie genaamd 'Porseleincast' Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 6 uur geleden
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen. Europaparty Oldehoofsterkerkhof Gedeputeerde Sijbe Knol en Wethouder Hein Kuiken
Brunzyn X Bokoedro, Gladde Paling en Kroegtijgers op het podium tijdens dé Europaparty op 11 mei in Leeuwarden Evenement 8 uur geleden
Afbeelding
BROED, biodiversiteitsfestival - 11 mei 2024 - Alde Leie Evenement 8 uur geleden
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
TV-serie Tot het Einde Gezondheid 12 uur geleden
Afbeelding
Makelaar en taxateur Yvette Westerhof denkt mee over duurzaamheid Zakelijk nieuws 22 apr, 18:00