maandag 26 oktober, 2020 11:49
Logo rondomvandaag.nl/leeuwarden

Kickstart Cultuurfonds geeft 100.000 euro aan Harmonie in Leeuwarden

  Samenleving

Amsterdam/Utrecht - Goed nieuws voor 26 theaters! Kickstart Cultuurfonds – een initiatief van de BankGiro Loterij, VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de VandenEnde Foundation, in samenwerking met diverse andere private fondsen - heeft bekendgemaakt ruim 1,2 miljoen euro aan 26 theaters te doneren. Onder hen zijn Theater Twee Hondjes in Hellevoetsluis (7.300 euro), Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden (100.000 euro), Theater De Oranjerie in Roermond (51.650 euro) en Zwolse Theaters (74.365 euro). Theaters konden een aanvraag indienen om hun theater coronaproof te maken en zo het publiek weer op een veilige, goede manier te kunnen ontvangen. 


Op www.kickstartcultuurfonds.nl verschijnt elke week een overzicht van de toekenningen. Inmiddels zijn negen van de twaalf toekenningsrondes voltooid en bekendgemaakt. De komende drie weken maakt het fonds de laatste donaties aan muziekpodia, producenten en musea bekend. Er kan niet meer worden aangevraagd.

100.000 euro voor De Harmonie in Leeuwarden

Bij Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden staat gastvrijheid hoog in het vaandel. Nu ook zij zich moeten aanpassen aan de anderhalvemeter-samenleving wil de schouwburg experimenteren met een nieuwe, aansprekende setting, waarin de zalen meer ‘lucht’, ‘ruimte’ en ‘adem’ krijgen. Het ‘buitengevoel’ naar binnen brengen, staat daarbij centraal.

Directeur Marijke van der Woude: “Wat een ongelooflijke opsteker! Dankzij deze substantiële bijdrage kunnen we onze zalen aanpassen, de routing en hygiëne optimaliseren en zelfs nieuwe in– en uitgangen creëren. Belangrijk daarbij is, dat we ons publiek niet alleen veiligheid bieden, maar ook een uitnodigende en comfortabele setting. We zijn dan ook enorm blij met deze toekenning.”

Over Kickstart Cultuurfonds

Kickstart Cultuurfonds is een initiatief van de BankGiro Loterij, VSBfonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds en de VandenEnde Foundation. Zij werken sinds 2012 samen in het Blockbusterfonds en hebben opnieuw de handen ineen geslagen. Met het nieuw opgerichte - en tijdelijke - Kickstart Cultuurfonds geven zij de culturele sector ondersteuning voor theaterproducties, tentoonstellingen en concerten in de anderhalvemeter-samenleving. Hiervoor is ruim 16 miljoen euro bijeen gebracht. Andere private fondsen en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap hebben zich bij dit initiatief aangesloten: Stichting Droom en Daad, Ammodo, Fonds 21, Zadelhoff Fonds/Zadelhoff Cultuur Fonds, Fonds 1818 en Stichting Zabawas.

Meer berichten