Afbeelding
Foto: Stichting Schuilschuur

Schuilschuur kan worden gerealiseerd dankzij renteloze lening

Samenleving

Stichting De Schuilschuur is al sinds 2017 bezig gelden te verzamelen voor het realiseren van twee appartementen waar mensen die in scheiding liggen tot rust kunnen komen om hun zaken goed af te kunnen handelen. Drie jaar later zijn de laatste loodjes van het bedrag dan eindelijk volledig binnen, dankzij een renteloze lening van vijfduizend euro: geschonken door uitvaartverzorger Iepie Lindeboom uit Drachtstercompagnie. De Schuilschuur zetelt overigens in Oudebildtzijl.

"Het is geweldig nieuws!", schrijft de stichting. Hiermee kunnen we alle resterende klussen afronden die nog moeten worden gedaan. Onze crowdfundingsactie vanaf maart 2020 leverde veel donaties op, waaronder ook enkele grote schenkingen. Ook Stichting Bildtse Belangen stelde ons een flink bedrag beschikbaar. Met dit prachtige aanbod van Iepie Lindeboom zijn de financiën voor het afbouwen van de Schuilschuur helemaal rond. De laatste werkzaamheden kunnen nu in gang worden gezet en we verwachten dat we de eerste bewoners eind dit jaar kunnen verwelkomen."

Tijdelijk en betaalbaar onderdak mensen die in scheiding liggen
Stichting de Schuilschuur stelt zich daarom ten doel om tijdelijk en betaalbaar onderdak te bieden aan mensen die in scheiding liggen. "Hiervoor zijn we bezig twee appartementen te realiseren in het schuurhuis van Neeltje van den Brand in Oudebildtzijl. Wij brengen geld, middelen en vrijwilligers bijeen om de bouw en inrichting van de appartementen voor elkaar te krijgen. Zodra deze klaar zijn, kun je hier vier maanden overbruggen en zoeken naar een structurelere oplossing. Wij hebben inmiddels een goed netwerk opgebouwd dat je misschien kan helpen bij het regelen van zaken en beslommeringen die zich bij een scheiding kunnen voordoen."

Bij problematisch verloop van een scheiding gebeurt het regelmatig dat één van de partijen, soms met kinderen, zonder huis komt te zitten. Dan is het vaak niet ideaal om voor langere tijd bij ouders of vrienden onderdak te hebben. Om rust te vinden te midden van alle stress en emoties werkt een eigen plek vaak beter.

Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 13 uur geleden
Beeld ter illustratie
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Natuur 16 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 19 uur geleden
Afbeelding
Burgemeester sluit woning Amelandsdwinger vanwege grote drugsvondst 112-Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 23 apr, 18:00
Denise Campbell (links) en Laura Smeets (rechts)
Keramiekmuseum Princessehof lanceert nieuwe podcastserie genaamd 'Porseleincast' Algemeen 23 apr, 16:00
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 14:00
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen. Europaparty Oldehoofsterkerkhof Gedeputeerde Sijbe Knol en Wethouder Hein Kuiken
Brunzyn X Bokoedro, Gladde Paling en Kroegtijgers op het podium tijdens dé Europaparty op 11 mei in Leeuwarden Evenement 23 apr, 12:46