Afbeelding
Foto: Johan Vogelzang / Rondom Vandaag

Weer nieuwe corona-regels voor horecabedrijven

Samenleving

Koninklijke Horeca Nederland afdeling Friesland heeft de nieuwste coronaregels voor de horeca op een rij gezet. Na de corona-toespraken van minster-president Mark Rutte en minister Hugo de Jong van donderdagavond is het duidelijk dat de horecagelegenheden in Nederland er weer enkele nieuwe regels bij krijgen in hun rol het coronavirus buiten de deur te houden en mocht het virus binnentreden het goed te kunnen volgen en traceren.

Ook voor horecabezoekers is het erg verstandig deze regels goed te kennen zodat misverstanden worden voorkomen. Die regels zijn: de horeca moet, voor binnen én buiten, werken op basis van reservering (van tevoren of aan de deur), een gezondheidscheck, het toekennen van een vaste zitplaats (placering) aan een tafel of aan de bar. Alle bezoekers wordt gevraagd zich te registreren (naam en contactgegevens).

Bij constatering van bronbesmetting door GGD, leggen voorzitters veiligheidsregio een sluiting van maximaal 14 dagen van recreatieve instellingen (zoals bioscopen, horecaondernemingen, pretparken, theater, musea, enzovoorts) op. Verder kán de Veiligheidsregio bijvoorbeeld overgaan tot beperking van de openingstijden van de horeca gedragsmaatregelen invoeren zoals mondkapjesplicht op buitenlocaties, locaties zoals een park of winkelcentrum sluiten, parkeergelegenheden afsluiten, zoals een parkeerplaats bij het strand of stadscentrum- publieks- en verkeersstromen in goede banen leiden op drukke plekken.

Koninklijke Horeca Nederland afdeling Friesland komt zo spoedig mogelijk met de praktische gevolgen van deze nieuwe maatregelen.

Afbeelding
IJstijd in AquaZoo officieel geopend: "Mammoet word wakker!" Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 3 uur geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 15 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 17 uur geleden
Markus Passion – Da Capo Leeuwarden
Kijktip: Markus Passion te sjen by Omrop Fryslân Cultuur 20 uur geleden
Afbeelding
Update: Gaslekkage ontstaan tijdens werkzaamheden in Leeuwarden 112-Nieuws 21 uur geleden
Kom jij langs bij de grote showroom uitverkoop van Bakker Postma in Leeuwarden?
Grote showroom uitverkoop bij Bakker Postma in Leeuwarden Zakelijk nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Succesvol jubileumspel in Leeuwarderbos voor 95-jarig bestaan Scoutinggroep Burmania Sport 28 mrt, 10:00