Afbeelding
Foto: Johan Vogelzang

Relaxen op nieuw festivalterras Bajes Beach Blokhuispoort

Recreatie & Ontspanning

Bajes Beach is de naam van het nieuwe relaxte festivalterras op het binnenplein Blokhuispoort. Tweehonderd mensen kunnen er vanaf vandaag (donderdag 9 juli) vanaf 15.00 tot 02.00 uur genieten van de sfeervolle setting op het binnenplein van de Blokhuispoort, de hippe place to be die ooit een gevangenis was aan de rand van het centrum van Leeuwarden.

Vandaag open
Op honderd vierkante meter strand staan lounge strandstoelen, eromheen loungebanken van Welcome to the Village en ander nuttig houten en kunststof terrasmeubilair. Witte doeken zorgen voor schaduw en houden eventuele regen tegen en er zijn stoelen waar de zon makkelijk bij kan. ‘Kom genieten van het zand tussen je tenen, met een lekker hapje en drankje, laat maar komen die zomer’, zeggen organisatoren Roast en Eetlokaal Proefverlof. Samen met Wiersma Tenten en Welcome to the Village hebben ze het binnenplein tot een prachtig terras omgetoverd.

Cocktails en lekker eten
Buiten heb je minder last van coronaperikelen, dus de ondernemers hebben van de coronanood een deugd gemaakt met dit sfeervolle terras. Roast, bekend om zijn cocktails, maakt samen met Boomsma Gin en Limoen de lekkerste drankjes en cocktails. In combinatie met de voeding van het Proeflokaal, een speciale houtoven op 300 graden en een foodtruck kun je er echt lekker zomers genieten.

Tot en met 6 september
Elke donderdag tot en met zondag tot en met 6 september 2020 kun je van dit bijzondere initiatief genieten op het sfeervolle binnenplein van de Blokhuispoort. “We hopen echt dat Leeuwarders en toeristen hier komen genieten, we doen ons uiterste best om ze een fijne plek te bieden”, zegt Willem Schaafsma van Proefverlof. Bestellen kan via je telefoon, bij elke zitplek is een QR-code binnen handbereik waarmee je het menu kunt bekijken op je mobiel én het meteen ook al kunt bestellen. Gemak dient de mens tenslotte, dat hoort bij ontspannen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Play-Offs verder uit zicht voor SC Cambuur, na nieuwe nederlaag tegen Jong Ajax Sport 15 uur geleden
Afbeelding
In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van Arriva Algemeen 15 apr, 14:00
Afbeelding
De 'Vijf Mei Rede' door Friso Wielenga, een concert en poëzie! Evenement 15 apr, 12:00
Foto ter illustratie
Training Energieboswachter gestart - Friese jongeren doen mee! Algemeen 14 apr, 18:00
Afbeelding
Filmwerf sluit seizoen af met 'Oppenheimer' Cultuur 14 apr, 12:00
Afbeelding
Schoolvakantie? Voorlezen en Knutselen bij Bibliotheken Mar en Fean Cultuur 13 apr, 18:00
Afbeelding
Fries Verzetsmuseum voegt Wieke Bosch en Esmée van Eeghen toe aan verzetsmonument Cultuur 13 apr, 12:00
Beeld ter illustratie
Ongezond hard geluid rondom vliegbasis Leeuwarden door F-35 neemt toe Algemeen 13 apr, 09:00