Voorbeeld van een groepsactiviteit waarop het komende jaar subsidie te krijgen is voor Friese scholen.
Voorbeeld van een groepsactiviteit waarop het komende jaar subsidie te krijgen is voor Friese scholen. Foto: Provincie Fryslân

Friese groepsaccommodaties met subsidie te boeken

Politiek

FRIESLAND - Friese groepsaccommodaties zijn vanaf 15 juni met subsidie af te huren oftewel te boeken, voor Friese scholen die er hun werkweek of een educatieve dagexcursie willen doen laten plaatsvinden.

Deze subsidie van provincie Fryslân maakt onderdeel uit van het tweede Herstelpakket ‘Lok op 1: No en Moarn’. Er is in totaal een half miljoen euro beschikbaar. 

Voor voortgezet onderwijs, MBO en HBO

De scholenvoucher richt zich op alle scholen van het voortgezet onderwijs, mbo en hbo in Fryslân. Nu coronamaatregelen steeds verder worden versoepeld, zijn ook steeds meer groepsactiviteiten mogelijk. Zo kunnen scholen weer denken aan het organiseren van werkweken en dagexcursies. Om Friese ondernemers met groepsaccommodaties te steunen, kunnen scholen die hun werkweken boeken bij een Friese groepsaccommodatie in aanmerking komen voor financiële steun. 

Zeilschepen bruine vloot vallen ook onder groepsaccommodatie

Ook een zeilschip van de bruine vloot wordt gerekend tot de groepsaccommodaties. Verder kunnen groepsexcursies in aanmerking komen wanneer zij een educatief karakter hebben, in Fryslân plaatsvinden en worden georganiseerd vanuit een Friese onderneming. De subsidie is ondergebracht bij de ‘Subsidieregeling verblijf en groepsexcursie 2021’.

Door corona getroffen ondernemers helpen in Friesland

Gedeputeerde Avine Fokkens-Kelder: “Wij willen onze scholen stimuleren in Fryslân groepsaccommodaties en de bruine vloot te boeken voor werkweken. Dit zorgt voor extra inkomen voor deze door corona zwaar getroffen bedrijven. Voor jongeren zijn deze werkweken en groepsexcursies bovendien sociale en leerzame activiteiten.”

‘Wie het eerst komt, het eerst maalt’

Toerisme Collectief Friesland (TCF) zorgt ervoor dat belangstellende scholen en ondernemers met elkaar in contact komen. Wie het eerst komt, eerst maalt. De subsidie kan worden aangevraagd tót 1 november 2021. De te subsidiëren activiteit moet plaatsvinden in de periode van 1 juni 2021 tot en met 1 juni 2022.

Scholen kunnen voor meer informatie en om zich aan te melden terecht op de website van de provincie, op de nuvolgende link: www.fryslan.frl/verblijfenexcursie

Markus Passion – Da Capo Leeuwarden
Kijktip: Markus Passion te sjen by Omrop Fryslân Cultuur 1 uur geleden
Afbeelding
Update: Gaslekkage ontstaan tijdens werkzaamheden in Leeuwarden 112-Nieuws 2 uur geleden
Kom jij langs bij de grote showroom uitverkoop van Bakker Postma in Leeuwarden?
Grote showroom uitverkoop bij Bakker Postma in Leeuwarden Zakelijk nieuws 4 uur geleden
Afbeelding
Succesvol jubileumspel in Leeuwarderbos voor 95-jarig bestaan Scoutinggroep Burmania Sport 6 uur geleden
Afbeelding
Leeuwarden doet voor de derde keer mee aan het NK Tegelwippen Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 20 uur geleden
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 22 uur geleden
Pelle Schlichting (links) en Evert Stellingwerf (rechts)
Officiële opening van eerste snellaadplein in Leeuwarden voor elektrische trucks en bedrijfswagens Duurzaamheid 27 mrt, 15:00