Afbeelding
Foto: Gemeente Leeuwarden

Online bijeenkomsten voor omgevingsplan Leeuwarden - Buitengebied Zuid

Politiek

De gemeente Leeuwarden heeft een volgende stap gezet in het proces dat moet leiden tot het omgevingsplan voor Leeuwarden - Buitengebied Zuid door een pre-omgevingsplan voor de leefomgeving op te stellen. Op 4 februari houdt de gemeente daarom online dialoogbijeenkomsten over het omgevingsplan.

Het pre-omgevingsplan is geschreven op basis van input die inwoners, ondernemers en belanghebbenden hebben gegeven tijdens eerdere dialoogavonden en werkateliers in 2017 en 2018. In dit plan staan belangrijke keuzes omschreven rond wat de gemeente wel wil regelen en wat niet meer. Zo wordt het duidelijker wat ergens wel of niet mag. Dit plan, zoals het woordje ‘pre’ al doet vermoeden, is een eerste uitgewerkte stap naar het uiteindelijke omgevingsplan Leeuwarden - Buitengebied Zuid.

Iedereen mag meedoen op 4 februari

De gemeente Leeuwarden nodigt inwoners, ondernemers en belanghebbenden uit voor een online dialoogbijeenkomst op donderdag 4 februari 2021. De bijeenkomst start met een uitleg van het pre-omgevingsplan Leeuwarden – Buitengebied Zuid. Daarna wordt inwoners gevraagd hun mening te geven over de voorgestelde keuzes voor de dorpen, landbouw, veenweide en natuurgebieden.

“Doordat inwoners in een eerder stadium hebben meegedacht, kunnen we nu deze vervolgstap zetten. Een goed moment om weer te toetsen of we met elkaar op de juiste weg zitten. Het is belangrijk ideeën te delen en te discussiëren over keuzes en ambities”, aldus projectleider Cécile Wagstaff van gemeente Leeuwarden.

Experiment voor nieuwe Omgevingswet per 1-1- 2022

Het omgevingsplan Leeuwarden - Buitengebied Zuid geldt als één van de experimenten voor de invoering van de Omgevingswet op 1 januari 2022. In 2017 ging de gemeenteraad akkoord met de aanpak voor dit traject en in 2018 met het richtinggevend document als kader voor de verdere invulling. Uiterlijk per 1 januari 2030 moet er voor de hele gemeente Leeuwarden een nieuw omgevingsplan gereed zijn.

Kijk voor meer informatie en verslagen van de eerdere dialoogavonden op leeuwarden.nl/omgevingsplan.

Beeld ter illustratie
Burgemeester Buma sluit woning in Leeuwarden vanwege overtreding Opiumwet Algemeen 1 uur geleden
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 5 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Aanbod hoogbegaafdheid van Proloog zorgt ervoor dat kinderen worden gezien Zakelijk nieuws gisteren
Afbeelding
Start kaartverkoop Grondproeven: culinair muziektheater over een boerenbedrijf in transitie Cultuur 18 apr, 10:00
Afbeelding
Leeuwarden doet voor de derde keer mee aan het NK Tegelwippen Cultuur 18 apr, 08:00
Wethouder Hein de Haan haakt samen met Steven Jansen, algemeen directeur van aannemer Knipscheer B.V. het eerste brugdeel.
Laatste bruggen worden geplaatst voor Middelseefeart Politiek 17 apr, 18:00