Weer twee woningen dicht vanwege overtreding Opiumwet | RondOm Vandaag regionaal nieuws voor Leeuwarden en omstreken
dinsdag 26 januari, 2021 02:51
Logo rondomvandaag.nl/leeuwarden
De Eikenstraat in Leeuwarden.
De Eikenstraat in Leeuwarden. (Foto: Google Maps)

Weer twee woningen dicht vanwege overtreding Opiumwet

  Politiek

Twee woningen in Leeuwarden zijn dinsdag gesloten omdat de bewoners de Opiumwet hebben overtreden. Het betreft een woning aan de Eikenstraat en een woning aan de Leeuwerikstraat. 


In de woning aan de Eikenstraat trof de politie op 5 november 2020 een hoeveelheid van 190 gram heroïne en 1,84 gram cocaïne aan, evenals andere aan drugshandel gerelateerde goederen zoals een groot contant geldbedrag en weegschaaltjes met poederresidu dat positief testte op cocaïne en heroïne.

Drugs en groot geldbedrag gevonden

In de woning aan de Leeuwerikstraat trof de politie op 20 oktober 2020 een hoeveelheid van 35,19 gram heroïne en 1,84 gram cocaïne aan, en ook hier een groot contant geldbedrag. Beide woningen zijn gesloten voor de duur van 6 maanden.

Als dergelijke hoeveelheden harddrugs worden aangetroffen in een woning, is de burgemeester op grond van de Opiumwet bevoegd om deze te sluiten. De burgemeester maakt hier gebruik van die bevoegdheid. Sluitingen zoals deze zijn goede voorbeelden van de uitvoering van het handhavingsbeleid in de gemeente Leeuwarden.

Onveiligheid en overlast tegengaan

Het doel van dit beleid is – kort gezegd – het tegengaan van drugshandel en het voorkomen van drugsgerelateerde onveiligheid en/of overlast voor omwonenden. De gemeente, Politie Noord-Nederland en het Openbaar Ministerie werken intensief samen om tegen illegale drugshandel op te treden. 

Nadat in 2020 meer dan dertig woningen voor enkele maanden zijn gesloten, zijn er nu voor het jaar 2021 alweer vier woningen bij gekomen.

Meer berichten