donderdag 26 november, 2020 13:20
Logo rondomvandaag.nl/leeuwarden
Foto: Google Maps

Eénendertigste woning in Leeuwarden dicht vanwege overtreding Opiumwet

  Politiek

Voor de eenendertigste keer dit jaar is een woning in de gemeente Leeuwarden gesloten vanwege overtreding van de Opiumwet. Op 19 november 2020 is een woning aan de Dokkumerstraat in Leeuwarden gesloten op last van burgemeester Buma. De woning gesloten voor de duur van 6 maanden.


In deze woning heeft de politie op 30 juli 2020 een handelshoeveelheid harddrugs aangetroffen (144,94 gram MDMA, 68,44 gram amfetamine, 1,07 gram heroïne en 0,6 gram 2CB) evenals andere aan drugshandel gerelateerde goederen, zoals een weegschaaltje. Ook werd er onder andere een luchtdrukwapen en munitie aangetroffen. 

Handhavingsbeleid van de gemeente
Als dergelijke hoeveelheden drugs in een woning worden aangetroffen, is de burgemeester op grond van de Opiumwet bevoegd om de woning te sluiten. De burgemeester maakt hier gebruik van die bevoegdheid. Sluitingen zoals deze zijn goede voorbeelden van de uitvoering van het handhavingsbeleid in de gemeente Leeuwarden.

Het doel van dit beleid is – kort gezegd – het tegengaan van drugshandel en het voorkomen van drugsgerelateerde onveiligheid en/of overlast voor omwonenden. De gemeente, Politie Noord-Nederland en het Openbaar Ministerie werken intensief samen om tegen illegale drugshandel op te treden.

Meer berichten