Afbeelding
Foto: Google Maps

Eénendertigste woning in Leeuwarden dicht vanwege overtreding Opiumwet

Politiek

Voor de eenendertigste keer dit jaar is een woning in de gemeente Leeuwarden gesloten vanwege overtreding van de Opiumwet. Op 19 november 2020 is een woning aan de Dokkumerstraat in Leeuwarden gesloten op last van burgemeester Buma. De woning gesloten voor de duur van 6 maanden.

In deze woning heeft de politie op 30 juli 2020 een handelshoeveelheid harddrugs aangetroffen (144,94 gram MDMA, 68,44 gram amfetamine, 1,07 gram heroïne en 0,6 gram 2CB) evenals andere aan drugshandel gerelateerde goederen, zoals een weegschaaltje. Ook werd er onder andere een luchtdrukwapen en munitie aangetroffen. 

Handhavingsbeleid van de gemeente
Als dergelijke hoeveelheden drugs in een woning worden aangetroffen, is de burgemeester op grond van de Opiumwet bevoegd om de woning te sluiten. De burgemeester maakt hier gebruik van die bevoegdheid. Sluitingen zoals deze zijn goede voorbeelden van de uitvoering van het handhavingsbeleid in de gemeente Leeuwarden.

Het doel van dit beleid is – kort gezegd – het tegengaan van drugshandel en het voorkomen van drugsgerelateerde onveiligheid en/of overlast voor omwonenden. De gemeente, Politie Noord-Nederland en het Openbaar Ministerie werken intensief samen om tegen illegale drugshandel op te treden.

Afbeelding
Stichting Maatschappelijk Gamen brengt gamende jongeren met 'Koning Van' dichterbij de maatschappij Evenement 1 uur geleden
Afbeelding
Domotheek geopend in Heerenveen Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Contextuele coaching met de Verbindingsmakelaar Zakelijk nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Treinen en bussen ook in Fryslân 3 minuten stil Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Hier worden in Friesland de meeste fietsen gestolen Algemeen 19 uur geleden
Beeld ter illustratie
Burgemeester Buma sluit woning in Leeuwarden vanwege overtreding Opiumwet Algemeen gisteren
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen gisteren
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 19 apr, 08:00