zondag 29 november, 2020 12:21
Logo rondomvandaag.nl/leeuwarden
Foto: Gemeente Leeuwarden

Stremming spoorwegovergang bij de Schrans in Leeuwarden

  Politiek

De spoorwegovergang bij de Schrans in Leeuwarden is van woensdag 18 november tot en met maandag 30 november is de spoorwegovergang bij de Schrans gestremd voor al het autoverkeer. Fietsers en voetgangers kunnen overdag wel langs de spoorwegovergang. Voor hen is de overgang alleen ’s avonds en ’s nachts van 23.30 tot 06.00 uur gestremd. 


Van vrijdag 20 november 20.00 uur tot en met dinsdag 24 november uur is de overweg ook overdag voor fietsers en voetgangers gestremd. De winkels, bedrijven en woningen op de Schrans en de Hollanderdijk zijn altijd bereikbaar.

Omleiding voor autoverkeer
Autoverkeer wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid via de Oostergoweg.

Afsluiting en omleiding voor fietsers en voetgangers
Voetgangers worden ter plaatse omgeleid via de onderdoorgang bij het station Leeuwarden (Hollanderdijk). Fietsverkeer wordt omgeleid via het fietspad langs de Watercampus en Achter de Hoven. Tijdens de werkzaamheden zijn verkeerregelaars aanwezig die het bouw- en omgevingsverkeer begeleiden.

Daarnaast staan ter plaatse verkeersborden met daarop de omleidingsroutes. In de wijdere omgeving staan op centrale punten langs drukke fietsroutes staan tekstkarren waarop is aangegeven of de spoorwegovergang wel of niet gestremd is voor fietsers.

Aanpassingen bedoeld voor extra sneltrein
ProRail werkt met het Spoorplan Noord-Nederland aan de bereikbaarheid van Noord-Nederland. Eén van de projecten binnen het Spoorplan Noord-Nederland is het mogelijk maken van een extra sneltrein tussen Groningen en Leeuwarden (ESGL). BAM Infra voert voor ProRail deze werkzaamheden uit en past sporen, perrons en overwegen aan op het traject tussen Groningen en Leeuwarden.

Meer informatie
Via de ProRail projectpagina kun je foto’s en informatie bekijken over dit project. Kijk hiervoor op www.prorail.nl/esgl. Meer informatie over de stremmingen en omleidingen staat op www.fryslan.frl/ESGL.

Meer berichten