Afbeelding
Foto: Gemeente Leeuwarden

Stremming spoorwegovergang bij de Schrans in Leeuwarden

Politiek

De spoorwegovergang bij de Schrans in Leeuwarden is van woensdag 18 november tot en met maandag 30 november is de spoorwegovergang bij de Schrans gestremd voor al het autoverkeer. Fietsers en voetgangers kunnen overdag wel langs de spoorwegovergang. Voor hen is de overgang alleen ’s avonds en ’s nachts van 23.30 tot 06.00 uur gestremd. 

Van vrijdag 20 november 20.00 uur tot en met dinsdag 24 november uur is de overweg ook overdag voor fietsers en voetgangers gestremd. De winkels, bedrijven en woningen op de Schrans en de Hollanderdijk zijn altijd bereikbaar.

Omleiding voor autoverkeer
Autoverkeer wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid via de Oostergoweg.

Afsluiting en omleiding voor fietsers en voetgangers
Voetgangers worden ter plaatse omgeleid via de onderdoorgang bij het station Leeuwarden (Hollanderdijk). Fietsverkeer wordt omgeleid via het fietspad langs de Watercampus en Achter de Hoven. Tijdens de werkzaamheden zijn verkeerregelaars aanwezig die het bouw- en omgevingsverkeer begeleiden.

Daarnaast staan ter plaatse verkeersborden met daarop de omleidingsroutes. In de wijdere omgeving staan op centrale punten langs drukke fietsroutes staan tekstkarren waarop is aangegeven of de spoorwegovergang wel of niet gestremd is voor fietsers.

Aanpassingen bedoeld voor extra sneltrein
ProRail werkt met het Spoorplan Noord-Nederland aan de bereikbaarheid van Noord-Nederland. Eén van de projecten binnen het Spoorplan Noord-Nederland is het mogelijk maken van een extra sneltrein tussen Groningen en Leeuwarden (ESGL). BAM Infra voert voor ProRail deze werkzaamheden uit en past sporen, perrons en overwegen aan op het traject tussen Groningen en Leeuwarden.

Meer informatie
Via de ProRail projectpagina kun je foto’s en informatie bekijken over dit project. Kijk hiervoor op www.prorail.nl/esgl. Meer informatie over de stremmingen en omleidingen staat op www.fryslan.frl/ESGL.

Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 36 minuten geleden
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
Aanbod hoogbegaafdheid van Proloog zorgt ervoor dat kinderen worden gezien Zakelijk nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Start kaartverkoop Grondproeven: culinair muziektheater over een boerenbedrijf in transitie Cultuur 22 uur geleden
Afbeelding
Leeuwarden doet voor de derde keer mee aan het NK Tegelwippen Cultuur gisteren
Wethouder Hein de Haan haakt samen met Steven Jansen, algemeen directeur van aannemer Knipscheer B.V. het eerste brugdeel.
Laatste bruggen worden geplaatst voor Middelseefeart Politiek 17 apr, 18:00
Afbeelding
Woning aan Uiterdijksterweg gesloten vanwege vondst hennepkwekerij 112-Nieuws 17 apr, 15:00
Afbeelding
Meer ruimte voor wandelen, fietsen en leefkwaliteit in de openbare ruimte Natuur 17 apr, 12:00