Ondanks dat de motorrijder maar liefst 64 kilometer per uur te hard reed - waar 70 per uur is toegestaan - wist de politie hem toch staande te houden.
Ondanks dat de motorrijder maar liefst 64 kilometer per uur te hard reed - waar 70 per uur is toegestaan - wist de politie hem toch staande te houden. Foto: RondOm Vandaag

Leeuwarder ‘drugsrijder’ racet 64 kilometer per uur te hard

Politie

LEEUWARDEN - Na een achtervolging door de politie heeft een motorrijder zich uiteindelijk klem gereden in Leeuwarden. De 30-jarige Leeuwarder bleek onder invloed van drugs en had ook nog harddrugs op zak.

De politie meldt: “Op zondag 4 april omstreeks 16.50 uur zag een collega een motorrijder op de Groningerstraatweg met hoge snelheid, meting was 139 kilometer per uur waar 70 kilometer per uur is toegestaan.”

Op Siebe Schootstraat reed hij zich klem

“Ondanks stopteken en gebruik van optische- en geluidssignalen bleef de motorrijder door rijden. Op de Siebe Schootstrastraat reed de motorrijder zich uiteindelijk zelf klem. De 30-jarige Leeuwarder testte positief op AMF en THC.”

Vijf overtredingen door één persoon

“Ook was de Leeuwarder in het bezit van diverse gripzakjes met harddrugs. De motorfiets werd in beslag genomen en er wordt proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed, snelheidsovertreding (64 km/u te snel), rijden met een geschorst voertuig, bezit harddrugs en rijden zonder rijbewijs.”

Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 12 uur geleden
Beeld ter illustratie
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Natuur 15 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 18 uur geleden
Afbeelding
Burgemeester sluit woning Amelandsdwinger vanwege grote drugsvondst 112-Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 23 apr, 18:00
Denise Campbell (links) en Laura Smeets (rechts)
Keramiekmuseum Princessehof lanceert nieuwe podcastserie genaamd 'Porseleincast' Algemeen 23 apr, 16:00
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 14:00
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen. Europaparty Oldehoofsterkerkhof Gedeputeerde Sijbe Knol en Wethouder Hein Kuiken
Brunzyn X Bokoedro, Gladde Paling en Kroegtijgers op het podium tijdens dé Europaparty op 11 mei in Leeuwarden Evenement 23 apr, 12:46