Een deel van het drugslab in Miedum, een dorpje ten noorden van Leeuwarden.
Een deel van het drugslab in Miedum, een dorpje ten noorden van Leeuwarden. Foto: Openbaar Ministerie Noord Nederland

Drugslab aangetroffen in dorpje Miedum vlak boven Leeuwarden

Politie

MIEDUM - In het Friese dorpje Miedum is een compleet ingericht drugslab aangetroffen door de politie. Zondagmiddag 17 januari is dat bij een inval in een loods aan de Canterlânswei ontdekt.

Het lab, dat niet in werking was, bleek ingericht voor de productie van crystal meth. In het drugslab is een nog onbekende hoeveelheid grondstoffen voor de productie van deze methamfetaminen aangetroffen.

Bij de politie was informatie binnengekomen dat in de loods op deze locatie drugs zouden worden geproduceerd. Een 61-jarige man is door de wetshandhavers aangehouden bij deze actie.

Ontmanteling is een dag later gestart

De ontmanteling van het drugslab is een dag later, op maandag, gestart door de Landelijke Faciliteit Ontmanteling (LFO). Het politieonderzoek is zondagmiddag direct al gestart.

Politie is op zoek naar getuigen

In het kader daarvan zijn politie en Openbaar Ministerie alvast op zoek naar bruikbare tips. Heb je in de omgeving van de Cânterlanswei verdachte situaties gezien? Bijvoorbeeld verdachte personen of voertuigen? Of heb je andere informatie of tips die kunnen helpen bij het onderzoek? Bel dan 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Hoe meld je een vermoeden van een illegaal drugslaboratorium?

Drugslaboratoria en opslagplaatsen zoals deze vormen een groot risico. Niet alleen het productieproces maar ook de opslag van chemische stoffen is gevaarlijk en schadelijk voor de gezondheid. De aanpak van deze drugslabs heeft dan ook prioriteit, niet alleen voor de politie maar ook voor het Openbaar Ministerie en de noordelijke gemeenten.

Drugslabs kunnen zich overal bevinden; niet alleen op het platteland zoals hier in het geval van Miedum, maar ook in een grote stad, woonhuizen, garageboxen of in flatgebouwen. Vermoed je een drugslab? Bel dan de politie via 112.

Meer informatie via onderstaande link

Anoniem melden kan ook via 0800-7000. Meer informatie over hoe te handelen bij het aantreffen van een drugslab vind je op deze link: https://www.politie.nl/themas/aantreffen---vermoeden-drugslab.html#alinea-title-hoe-te-handelen-bij-aantreffen-van-een-mogelijk-drugslab

Tenzij er nog kou komt, mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 4 uur geleden
Afbeelding
Geen of minder treinen in juni en juli rond Leeuwarden Verhalen uit de buurt 7 uur geleden
Afbeelding
Midterm review gemeente: Blijven investeren in de toekomst! Politiek 10 uur geleden
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 12 uur geleden
Afbeelding
Sloepvaren bij de Alde Feanen Recreatie & Ontspanning 14 uur geleden
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 24 apr, 18:00
Beeld ter illustratie
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Natuur 24 apr, 15:00
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 24 apr, 12:00