Afbeelding
Foto: Politie Leeuwarden

Politie zoekt getuigen van vier inbraken van zaterdag

Politie

Politie Leeuwarden is op zoek naar getuigen van vier inbraken die zaterdag in de stad zijn gepleegd. Drie van de vier inbraken zijn gepleegd door iemand die goed is in de methode ‘flipperen’. Flipperen wordt gebruikt om een deur open te maken die niet op het nachtslot is gezet.

‘s Ochtends tussen 01.00 en 10.30 uur zijn inbrekers aan de Nynke van Hichtumwei vermoedelijk binnen gekomen door ‘flipperen’. Er is een laptop en geld gestolen. Het nummer van deze zaak is 2021008328.

Tussen 04.00 en 04.15 uur aan de Barend van der Veenwei in Leeuwarden was er waarschijnlijk ook sprake van inbrekers die binnenkwamen via de methode ‘flipperen’. Hier is onder andere een playstation en een computer gestolen. Het nummer van deze zaak is 20221008181.

Ook aan het Fioringras heeft de inbreker ‘geflipperd’

Tussen 16.15 uur ‘s middags en 20.30 uur ‘s avonds is er bij een inbraak aan het Fioringras ook vermoedelijk ‘geflipperd’ door de inbreker(s). De woning is doorzocht en er zijn onder andere sieraden gestolen. Het nummer van deze zaak is 2021008579.

Hondengeleider heeft met zijn hond een spoor gevonden

Aan de Marnixstraat tenslotte is tussen 18.00 en 21.25 uur een raam verbroken om binnen te komen. De woning is doorzocht en er zijn onder andere sieraden gestolen. De hondengeleider van de politie is ingezet bij het zoeken naar sporen en vooral geuren. Deze geleider kon met de hond een route uitlopen. Vermoedelijk zijn de verdachten richting P.C.Hoofdstraat weggegaan. Het nummer van deze zaak is 2021008654.

De politie zoekt getuigen van deze inbraken, zij mogen zich telefonisch melden via 0900 8844, onder vermelding van het zaaknummer waar ze over bellen.

Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 6 uur geleden
Denise Campbell (links) en Laura Smeets (rechts)
Keramiekmuseum Princessehof lanceert nieuwe podcastserie genaamd 'Porseleincast' Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 10 uur geleden
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen. Europaparty Oldehoofsterkerkhof Gedeputeerde Sijbe Knol en Wethouder Hein Kuiken
Brunzyn X Bokoedro, Gladde Paling en Kroegtijgers op het podium tijdens dé Europaparty op 11 mei in Leeuwarden Evenement 11 uur geleden
Afbeelding
BROED, biodiversiteitsfestival - 11 mei 2024 - Alde Leie Evenement 12 uur geleden
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
TV-serie Tot het Einde Gezondheid 16 uur geleden
Afbeelding
Makelaar en taxateur Yvette Westerhof denkt mee over duurzaamheid Zakelijk nieuws 22 apr, 18:00