De Eikenstraat.
De Eikenstraat. Foto: Google Maps

Drugspanden Achter de Hoven en Eikenstraat voor zes maanden dicht

Politie

Twee woningen in de stad Leeuwarden zijn op last van de burgemeester gesloten vanwege overtreding van de Opiumwet. Het betreft een woning aan Achter de Hoven en een woning aan de Eikenstraat, die gesloten zijn per 5 januari 2021, voor de duur van zes maanden.

In de woning aan Achter de Hoven trof de politie op 13 juli 2020 een hoeveelheid van 0,70 gram cocaïne, evenals verschillende aan drugshandel gerelateerde goederen zoals weegschaaltjes, messen, opscheplepels en plastic bakjes met poederresidu dat positief testte op cocaïne, en verpakkingsmateriaal (gripzakjes). In de woning aan de Eikenstraat trof de politie op 15 september 2020 een hoeveelheid van 25,09 gram cocaïne en 11,44 gram heroïne aan. Beide woningen zijn gesloten voor de duur van 6 maanden.

Het zijn de eerste twee woningen van het nieuwe jaar die vanwege drugsgebruik en drugshandel worden gesloten. In 2020 ging het om meer dan dertig, sinds de gemeente, Politie Noord-Nederland en het Openbaar Ministerie hebben besloten strenger te gaan handhaven.

Als dergelijke hoeveelheden harddrugs worden aangetroffen in een woning, is de burgemeester op grond van de Opiumwet bevoegd om deze te sluiten. De burgemeester maakt hier gebruik van die bevoegdheid. Sluitingen zoals deze zijn goede voorbeelden van de uitvoering van het handhavingsbeleid in de gemeente Leeuwarden.

Het doel van dat beleid is het tegengaan van drugshandel en het voorkomen van drugsgerelateerde onveiligheid en/of overlast voor omwonenden. De gemeente, Politie Noord-Nederland en het Openbaar Ministerie werken intensief samen om tegen illegale drugshandel op te treden.

Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 10 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 12 uur geleden
Markus Passion – Da Capo Leeuwarden
Kijktip: Markus Passion te sjen by Omrop Fryslân Cultuur 15 uur geleden
Afbeelding
Update: Gaslekkage ontstaan tijdens werkzaamheden in Leeuwarden 112-Nieuws 17 uur geleden
Kom jij langs bij de grote showroom uitverkoop van Bakker Postma in Leeuwarden?
Grote showroom uitverkoop bij Bakker Postma in Leeuwarden Zakelijk nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Succesvol jubileumspel in Leeuwarderbos voor 95-jarig bestaan Scoutinggroep Burmania Sport 20 uur geleden
Afbeelding
Leeuwarden doet voor de derde keer mee aan het NK Tegelwippen Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00