Eén van de vijf pokertafels.
Eén van de vijf pokertafels. Foto: Politie Sneek e.o.

Illegaal pokertoernooi in Sneek opgedoekt door de politie

112-Nieuws

De politie van Sneek heeft zondagmiddag een inval gedaan in een pand aan de Oude Oppenhuizerweg in Sneek waar tien personen een illegaal pokertoernooi hielden. Ook werd er horeca geëxploiteerd zoals dat heet en de pokerspelers hielden geen anderhalve meter afstand tot elkaar. Genoeg reden om te bekeuren, temeer omdat er in totaal vijf pokertafels stonden en er dus wel vaker illegaal is gepokerd.

In een bedrijfsruimte
De politie meldt: “Op zondag 29 november omstreeks 17.15 uur hebben we een inval gedaan bij een pand aan de Oude Oppenhuizerweg in Sneek. Wij hadden een anonieme tip gekregen dat hier een illegaal pokertoernooi plaats zou plaatsvinden. Ter plaatse troffen we in een bedrijfsruimte 10 personen aan, die samen inderdaad een pokertoernooi hielden, zonder dat hier een vergunning voor was afgegeven.”

Organisator is aangehouden en ingesloten
“Bovendien werd er door de deelnemers geen anderhalve meter afstand gehouden en werd er horeca geëxploiteerd. Alle betrokkenen hebben een proces-verbaal gekregen voor het overtreden van de coronaregels. De organisator van het toernooi, een 42-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, is aangehouden.”

“Hij wordt verdacht van het overtreden van de Wet op de Kansspelen en witwassen. Hij is voor verhoor en nader onderzoek ingesloten. In het pand zijn 5 pokertafels, een laptop, een mobiele telefoon en enkele duizenden pokerfiches in beslag genomen.”

Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 2 minuten geleden
Beeld ter illustratie
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Natuur 3 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 6 uur geleden
Afbeelding
Burgemeester sluit woning Amelandsdwinger vanwege grote drugsvondst 112-Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column gisteren
Denise Campbell (links) en Laura Smeets (rechts)
Keramiekmuseum Princessehof lanceert nieuwe podcastserie genaamd 'Porseleincast' Algemeen 23 apr, 16:00
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 14:00
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen. Europaparty Oldehoofsterkerkhof Gedeputeerde Sijbe Knol en Wethouder Hein Kuiken
Brunzyn X Bokoedro, Gladde Paling en Kroegtijgers op het podium tijdens dé Europaparty op 11 mei in Leeuwarden Evenement 23 apr, 12:46