zondag 27 september, 2020 06:40
Logo rondomvandaag.nl/leeuwarden
Foto: Team Verkeer Noord-Nederland

Rijbewijs motorrijder gevorderd na forse snelheidsovertreding

  Politie

Het rijbewijs van een 40-jarige motorrijder uit de gemeente Leeuwarden is vrijdag gevorderd omdat de man met 65 kilometer per uur te hard in de gemeente Súdwest Fryslân reed ter hoogte van het dorp Itens. Het Team Verkeer Noord-Nederland heeft zondag de resultaten bekend gemaakt van snelheidscontroles op verschillende 60-kilometerzones in de provincie Friesland van afgelopen vrijdag. Er zaten flinke overtreders tussen bij wie van sommigen daarom het rijbewijs is afgenomen.


Op It Sân bij het dorp Itens werd het rijbewijs ingevorderd van de 40-jarige motorbestuurder uit de gemeente Leeuwarden. Deze man reed met een gecorrigeerde snelheid van 125 km/u waar 60 km/u is toegestaan. Tijdens die controleperiode werden drie autobestuurders bekeurd voor een snelheidsovertreding van meer dan 30 kilometer per uur.

Andere overtreders in de provincie:
Op de N7 te Sneek werd 1 autobestuurder bekeurd voor een snelheidsovertreding van meer dan 30 kilometer per uur. Op de Sondelerdyk te Sondel werd een autobestuurder bekeurd voor een snelheidsovertreding van 37 km/u. Ook hier is de toegestane snelheid 60 km/u. Deze bestuurder reed gecorrigeerd 97 km/u.

Rijbewijs Quad-bestuurder gevorderd
Van een 17-jarige beginnend bestuurder van een landbouwvoertuig uit de gemeente de Fryske Marren werd het rijbewijs ingevorderd. Deze bestuurder reed op een Quad 69 km/u terwijl de maximale toegestane snelheid van dit voertuig 25 km/u is. Hij reed 41 km/u te snel. Bij een snelheidsovertreding van meer dan 30 km/u wordt bij deze voertuigen het rijbewijs ingevorderd. Deze bestuurder was nog maar 10 weken in het bezit van een tractorrijbewijs.

Autorijbewijzen afgepakt, eentje zelfs 149 km te snel
Van een 33-jarige inwoner uit de gemeente de Fryske Marren werd ook het rijbewijs ingevorderd. Deze persoon reed met een gecorrigeerde snelheid van 110 km/u, 50 km/u te snel. Een 21-jarige bestuurder uit de Gemeente De Fryske Marren maakte het op de Sondelerdyk wel heel erg bont. Hij reed met een gemeten snelheid van 209 km/u waar 60 km/u is toegestaan. Van deze bestuurder werd het rijbewijs ingevorderd en is zijn auto in beslag genomen. In de auto zaten nog twee jeugdige passagiers. Tevens is deze bestuurder aangemeld bij het CBR voor het volgen van een educatieve maatregel.

Meer berichten