Afbeelding

Leeuwarder ladderdieven aangehouden in Ternaard

Politie

Twee Leeuwarder mannen die worden verdacht van een ladderdiefstal aan het Zuiderplein in Leeuwarden zijn woensdagavond in Ternaard aangehouden.

Ladders van schildersbedrijf
Op woensdag 24 juni, omstreeks 21.15 uur kwam de melding dat er ladders werden gestolen, van een schildersbedrijf welke werkzaamheden uitvoerde bij een perceel aan het Zuiderplein. Bij het ter plaatse komen was een betrokken voertuig met de ladders al vertrokken, echter de getuige had een kenteken genoteerd van het voertuig.

In Ternaard troffen agenten van Politie Noordoost Fryslan het voertuig aan, met als bestuurder een inwoner van Leeuwarden. In het voertuig troffen de collega's de weggenomen ladders aan. De 47-jarige Leeuwarder verklaarde meteen dat hij een aantal biertjes had genuttigd en dat hij ook reed met een ongeldig rijbewijs.

Geen rijbewijs, drank op...
De Leeuwarder werd aangehouden ter zake diefstal c.q. heling van de ladders, het rijden onder invloed van alcohol en het rijden zonder rijbewijs. Uit een directe verklaring van de aangehouden verdachte bleek dat hij de ladders had 'gekregen' van een 40-jarige Leeuwarder. Ook deze werd kort hierna aangehouden voor de diefstal van de ladders. Beide verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek, het schildersbedrijf heeft aangifte gedaan van de diefstal.

Afbeelding
Stichting Maatschappelijk Gamen brengt gamende jongeren met 'Koning Van' dichterbij de maatschappij Evenement 1 uur geleden
Afbeelding
Domotheek geopend in Heerenveen Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Contextuele coaching met de Verbindingsmakelaar Zakelijk nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Treinen en bussen ook in Fryslân 3 minuten stil Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Hier worden in Friesland de meeste fietsen gestolen Algemeen 19 uur geleden
Beeld ter illustratie
Burgemeester Buma sluit woning in Leeuwarden vanwege overtreding Opiumwet Algemeen gisteren
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen gisteren
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 19 apr, 08:00