vrijdag 10 juli, 2020 04:43
Logo rondomvandaag.nl/leeuwarden

Leeuwarder ladderdieven aangehouden in Ternaard

  Politie

Twee Leeuwarder mannen die worden verdacht van een ladderdiefstal aan het Zuiderplein in Leeuwarden zijn woensdagavond in Ternaard aangehouden.

Ladders van schildersbedrijf
Op woensdag 24 juni, omstreeks 21.15 uur kwam de melding dat er ladders werden gestolen, van een schildersbedrijf welke werkzaamheden uitvoerde bij een perceel aan het Zuiderplein. Bij het ter plaatse komen was een betrokken voertuig met de ladders al vertrokken, echter de getuige had een kenteken genoteerd van het voertuig.

In Ternaard troffen agenten van Politie Noordoost Fryslan het voertuig aan, met als bestuurder een inwoner van Leeuwarden. In het voertuig troffen de collega's de weggenomen ladders aan. De 47-jarige Leeuwarder verklaarde meteen dat hij een aantal biertjes had genuttigd en dat hij ook reed met een ongeldig rijbewijs.

Geen rijbewijs, drank op...
De Leeuwarder werd aangehouden ter zake diefstal c.q. heling van de ladders, het rijden onder invloed van alcohol en het rijden zonder rijbewijs. Uit een directe verklaring van de aangehouden verdachte bleek dat hij de ladders had 'gekregen' van een 40-jarige Leeuwarder. Ook deze werd kort hierna aangehouden voor de diefstal van de ladders. Beide verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek, het schildersbedrijf heeft aangifte gedaan van de diefstal.

Meer berichten