Afbeelding
Eigen foto

Crowdfundactie voor ernstig zieke Loek passeert €33.000

Persoonlijke verhalen

Loek Hartkamp heeft drie weken geleden te horen gekregen dat hij aan een zeer ernstige vorm van hersenkanker lijdt. Loek is 13 jaar, woont in Boksum, is een vrolijke jongen die nog alles uit het leven wil halen in de beperkte tijd die hem rest. Vriend van de familie René Dongelmans is een crowdfundactie gestart voor Loek. De actie loopt sinds 17 augustus en heeft inmiddels 33.000 euro opgebracht. Doneren kan nog tot en met 15 oktober via https://www.one2give.nl/crowdfundingprojecten/wens/325/lieve-loek/.

Hoe de ziekte werd ontdekt
Het zoontje van zijn collega en vriend Pascal wordt tijdens het zwemmen onwel. Het lijkt op een beroerte. In het ziekenhuis blijkt de oorzaak te liggen bij een hersentumor ter grootte van een golfbal. Deze wordt succesvol verwijderd en onderzocht. Dan wordt de grootste vrees van elke ouder werkelijkheid. Loek heeft de ergste en agressiefste vorm van hersenkanker.

Het gezin bestaande uit vader Pascal, moeder Anne, Loek en broertje Flor (11) besluit er het beste van te maken, ze gaan alles doen wat Loek nog wil doen. Volgens vader Pascal gaat Loek er wonderbaarlijk mee om. Natuurlijk vindt hij het verschrikkelijk, maar hij wil er het beste van maken. “Als ik de hele dag zit te huilen dan heb ik ook geen leuk leven”, aldus Loek.

Things-to-do lijstje
Hij heeft een lijstje gemaakt van de dingen die hij graag nog een keer zou willen doen. Met de familie naar Sicilië gaan, want daar woont familie. Of een roadtrip door Afrika en de Big 5 zien, misschien parachutespringen, als het kan motorrijbewijs halen, scooter rijden, op het circuit racen, paintballen met de klas en nog veel meer. 

Loek voelt zich momenteel oké, al heeft hij wat minder energie dan voorheen. Artsen hebben aangegeven snel te willen starten met chemo behandeling en bestraling van Loek. Mogelijk al begin september. “Het liefste willen wij voor die tijd samen naar Sicilië gaan, want je weet niet wat de toekomst brengt”, zegt vader Pascal. Donderdag 20 augustus heeft Loek het zijn klasgenoten op het Montessori in Leeuwarden verteld.

Donatieplatform ONE2GIVE
René is een inzamelingsactie gestart bij donatieplatform ONE2GIVE en hoopt hiermee het gezin maximaal te faciliteren om in de resterende tijd er alles uit te halen. Hij hoopt dat iedereen die dit leest diens hart én portemonnee laat spreken. Er is al meer dan €33.000 gedoneerd. Uit het hele land stromen de donaties binnen en laten de mensen een boodschap achter zoals  'veel sterkte', 'geen woorden voor' en 'maak mooie herinneringen met elkaar en geniet van de momenten samen'.

Pascal vindt het hartverwarmend hoe mensen meeleven en hulp aanbieden. Loek kan het zelf ook niet geloven. Zoveel mensen, ook onbekenden, die doneren en hun hulp aanbieden. Het is een tragisch onderwerp, maar Loek is optimistisch en wil nog veel leuke dingen gaan doen met zijn ouders en broertje. Het gedoneerde geld dat het gezin niet nodig heeft, wil Loek graag weggeven aan een goed doel, waarschijnlijk Stichting KiKa. Zijn lange haren wil Loek graag doneren evenals zijn organen, want daar is niets mis mee. Ondanks de nare situatie waar hij in zit, wil Loek er heel graag het beste van maken. Meer informatie vind je op https://www.one2give.nl/crowdfundingprojecten/wens/325/lieve-loek/.

Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 2 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 4 uur geleden
Markus Passion – Da Capo Leeuwarden
Kijktip: Markus Passion te sjen by Omrop Fryslân Cultuur 7 uur geleden
Afbeelding
Update: Gaslekkage ontstaan tijdens werkzaamheden in Leeuwarden 112-Nieuws 9 uur geleden
Kom jij langs bij de grote showroom uitverkoop van Bakker Postma in Leeuwarden?
Grote showroom uitverkoop bij Bakker Postma in Leeuwarden Zakelijk nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Succesvol jubileumspel in Leeuwarderbos voor 95-jarig bestaan Scoutinggroep Burmania Sport 12 uur geleden
Afbeelding
Leeuwarden doet voor de derde keer mee aan het NK Tegelwippen Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00