maandag 30 maart, 2020 14:48
Logo rondomvandaag.nl/leeuwarden
Foto:

En dan ben je ineens mama

  Persoonlijke verhalen

Dat ene moment dat je erachter komt dat je zwanger bent. Voor de meeste vrouwen een wens die uitkomt. De eerste echo, het blije nieuws vertellen aan je familie en vrienden, het inrichten van de babykamer en dan die o zo schattige babykleertjes! We hebben een aantal moeders gevraagd om te vertellen hoe het voor hen was om moeder te worden, want iedereen ervaart dit weer anders. Elke moeder heeft haar eigen ervaring en verhaal over hoe het voor haar voelt om moeder te worden en zijn. Want, eenmaal moeder blijf je moeder. Veel leesplezier!

Hadassa, moeder van Ben (1)
Moeder worden betekende voor mij dat ik ineens veel meer zorgen had, maar ook dat ik eigenlijk zonder moeite mezelf op de tweede plek kon zetten. Ik heb nog nooit zoveel trots in mijn leven gekend. Het is elke keer weer zo bijzonder wanneer Ben iets nieuws kan. Dat zijn alle zorgen en slapeloze nachten meer dan waard.

Mendy, moeder van Feline (3) en zwanger van baby nummer 2
Moeder worden was voor mij het moment dat mijn grootste droom werkelijkheid werd! Ook al denk je nog zo goed voorbereid te zijn, zodra je moeder wordt verandert alles. De enorme verantwoordelijkheid voor dat kleine mensje dat in je armen ligt overweldigt je. Naast dat het moederschap soms behoorlijk uitdagend kan zijn, zijn er ook genoeg prachtige momenten die je beleeft met je kind. Dat maakt het moederschap voor mij meer dan waard!

Hiltsje, moeder van Germer (3)
De bevalling met 35 weken zwangerschap kwam erg onverwachts en het ging allemaal heel snel. Het was zeker geen roze, of in ons geval, blauwe wolk waar we op zaten. Voor mij was het een hele grote levensverandering met zeker in het begin, en soms nog wel, heel veel zorgen. Het cliché is waar, want zodra onze zoon geboren werd kon ik me geen leven meer voorstellen zonder hem. Ik heb geleerd om te genieten van de kleine, kostbare, momenten en om de wereld te zien door de kleine wonderlijke oogjes van mijn zoon.

Judith, moeder van Fardau (6) en Djurre (4)
Tijdens de zwangerschap van Djurre heb ik een prenatale depressie gehad. Op dat moment was Fardau nog maar 1 jaar. Dit was erg pittig, maar dankzij hulpverlening en de hulp van mijn familie en vrienden ben ik er bovenop gekomen en genieten we volop van ons gezin. Het moederschap ervaar ik soms als pittig, maar vooral heel liefdevol.

Judith, moeder van Thymen (25), Bowyn (20), Sjanyk (19)
Met veel liefde hebben we gekozen om kinderen met een moeilijke start een kans te bieden in welvarend Nederland. Ons uitgangspunt was hun kansen te geven en zich te ontwikkelen, en hun de mogelijkheid te bieden om altijd terug te kunnen keren naar hun roots. In ons gezin hebben we 3 kinderen geadopteerd die zelfstandig hun weg vinden in onze maatschappij.

Meer berichten