zondag 5 april, 2020 05:49
Logo rondomvandaag.nl/leeuwarden
Foto:

‘Elke vrouw mag zich laten zien zoals ze is’

  Persoonlijke verhalen

Zondag 8 maart was het Internationale Vrouwendag. Voor Rondom Leeuwarden reden om een bijzondere Leeuwarder vrouw te interviewen. Het werd stijlinspirator Marcella Veldhuis-Andringa, die veel kan vertellen over de innerlijke en uiterlijke vrouwelijke kracht. Het thema van de Vrouwendag is Vrijheid.

“Veel vrouwen zijn bescheiden en toch wel onzeker. Of twijfelen typisch vrouwelijk is, weet ik niet. Maar wel vind ik dat vrouwen zich meer mogen laten zien. Ik ben blij dat ik uiteindelijk de stap heb gezet om mijn eigen bedrijf te starten en heb er geen moment spijt van. Je hebt in Nederland zoveel vrijheid en mogelijkheden.”

Vrijheid om jezelf te zijn
Marcella weet dat ook andere vrouwen veel in hun mars hebben, maar dat niet durven te laten zien. Ze vindt het geweldig om vrouwen op hun kracht te wijzen en hen daarin te helpen met inzichten over de taal van kleding. Marcella zegt niet alleen welke kleding en kleuren het beste bij je uiterlijke kenmerken, zoals haarkleur, huidkleur en lichaam passen, maar kijkt ook of het bij jouw innerlijke persoon, bedrijfscontext en ambitie past.

“Ik noem mijzelf stijlinspirator omdat ik graag een inspiratiebron voor vrouwen wil zijn, zodat ze zich vol zelfvertrouwen kunnen presenteren, zich durven te onderscheiden en zichzelf meer laten zien. Dat moet je uiteraard wel durven en ook ik heb daar een lange weg in afgelegd. Je kunt een mooie boodschap hebben, maar als je het niet uitdraagt, weet niemand het. Dat is wel typisch vrouwelijk denk ik. Jarenlang heb ik heel veilig een vaste baan bij een advocatenkantoor gehad.”

Alles viel op zijn plek
“De eerste acht jaar van mijn bedrijf heb ik nog steeds de vaste baan ernaast aangehouden. Drie jaar geleden durfde ik mijn baan los te laten en er volledig voor te gaan. Daarna kwamen er ineens dingen op mijn pad en viel alles op zijn plek.”
“In 2019 won ik bijvoorbeeld de Vrouw in de Media-Award van Friesland. En in 2018 kwam ik in contact met Anouk Brinkman met wie ik het project Gorgeous Grey ben gestart en het exclusieve Gorgeous Grey magazine heb gemaakt. Dat is een magazine met persoonlijke verhalen en sprankelende portretten van vrouwen die hun natuurlijke grijze haarkleur durven te laten zien.”

Ode aan de Friese Vrouw
“Met Karin Langhout uit Jirnsum werk ik nu aan een project, een exclusief Fries evenement in september waar vrouwen zullen worden geïnspireerd om in hun kracht te komen, zowel innerlijk als uiterlijk.” Hoe het evenement er exact uit gaat zien wordt later bekend, het wordt sowieso een Ode aan de Friese Vrouw.

In de karakteristieke pittoreske Ciprianussteeg in het centrum van Leeuwarden zetelt haar bedrijf, waar ze professionals en ondernemers coacht. Het past perfect bij wie ze is en wat ze wil uitstralen. Net als Marcella is iedere vrouw bijzonder en het waard zichtbaar te zijn.

Meer berichten