zaterdag 22 februari, 2020 11:29
Logo rondomvandaag.nl/leeuwarden
archief/It Fryske Gea

Uilenballen pluizen voor jonge natuuronderzoekers (6+)

  Natuur

EARNEWALD – Mama's en papa's van natuuronderzoekers opgelet! Wij organiseren speciaal voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar de jeugdactiviteit uilenballen pluizen. Samen met onze enthousiaste natuurgids gaan we op onderzoek uit in ons bezoekerscentrum, gelegen aan de rand van het Nationaal Park De Alde Feanen. Dit grote natuurgebied ligt vlakbij Leeuwarden en is de thuisbasis van veel uilen! De ideale plek om meer te leren over de uil. Want wat weten we eigenlijk over deze roofvogel en hoe ontdekken we wat hij eet?

Wanneer?
Maandag 17 februari van 10.30 – 12.00 uur. Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00 uur) via www.itfryskegea.nl/activiteiten/ of 0511 - 53 96 18. Deelname is voor leden van It Fryske Gea gratis op vertoon van de ledenpas, niet-leden betalen €4,-.De braakbal vertelt het ons! Doordat het vol haren en botjes zit kan een uil het niet verteren en spuugt hij het uit in de vorm van een bal. Een bron vol interessant onderzoeksmateriaal!

Aan de hand van deze uilenballen achterhalen we wat hij heeft gegeten. Hoe we dit doen? Met handige tools! We pluizen de braakballen uit op zoek naar kaken en schedels van muizen. Dit 'skelet' plakken we uiteindelijk op een heus braakballendiploma die iedereen mee naar huis krijgt. Verder vertelt onze natuurgids de kids over het leven van roofvogels en uilen. Een superleuk én leerzaam uitje!

Excursie: Uilenballen pluizen voor jonge natuuronderzoekers (6+)
Datum: maandag 17 februari van 10.30 – 12.00 uur
Locatie: Earnewâld (beginpunt wordt bekend gemaakt na aanmelding)
Kosten: deelname is voor leden van It Fryske Gea gratis op vertoon van de ledenpas
en niet-leden betalen € 4,-.

Opgave: uiterlijk een dag van te voren (tot 15.00 uur) via www.itfryskegea.nl/activiteiten/
of 0511-53 96 18

Meer berichten