Afbeelding
WoonFriesland

WoonFriesland blijft fors investeren in Leeuwarden

Ingezonden

LEEUWARDEN - WoonFriesland is gestart met onderhoud en modernisering van achttien eengezinswoningen in de wijk Huizum te Leeuwarden. De werkzaamheden bestaan onder andere uit het vernieuwen van toiletten en meterkasten. Ook neemt het sociaal verhuurbedrijf energiebesparende maatregelen, zoals het plaatsen van zonnepanelen. Ondertussen heeft meer dan de helft van de huurwoningen van WoonFriesland in Leeuwarden label A of B. Het werk is ondertussen begonnen en duurt tot en met eind mei 2019.

Met dit project is een investering gemoeid van 450.000 euro. In 2018 heeft WoonFriesland ruim 33 miljoen besteed in de Friese hoofdstad. Ook voor 2019 staan er forse investeringen op stapel. 

Binnenkant van de woningen
Binnenin de woningen worden alle toiletten en meterkasten vervangen. Waar nodig geldt dat ook voor de keukens. Alle woningen die dat nog niet hebben, krijgen centrale verwarming. Ook komt er betere mechanische ventilatie. In de gang en op de overloop krijgen de woningen een rookmelder. Als de zoldertrap aan vervanging toe is, komt er een nieuwe, veilige vlizotrap naar de zolder. Waar asbest is, wordt dat verwijderd als dat nodig is om de werkzaamheden uit te kunnen voeren.

Buitenkant van de woningen
Aan de buitenkant krijgen de dakgoten een schilderbeurt. Bij alle woningen maakt de meeste beglazing plaats voor beter isolerend HR++ glas. Panelen in kozijnen worden vervangen door beter isolerende panelen. Waar nodig herstelt WoonFriesland oud voegwerk en houtrot. De dakgoten en hemelafvoeren worden nagelopen. Verder komen er zonnepanelen op de daken te liggen. Voor de zonnepanelen brengt WoonFriesland geen huurverhoging in rekening.

Informeren huurders
De achttien eengezinswoningen hebben de oneven nummers van 1 tot en met 9 aan de Sint Jansstraat en de even nummers van 24 tot en met 48 aan de Carel van der Manderstraat. Vóór de start van de werkzaamheden kregen de bewoners thuis bezoek van WoonFriesland en de aannemer. Na dat bezoek ontving iedereen een persoonlijk boekje met informatie. Hierin staat welke werkzaamheden op welk moment plaatsvinden. Ook staat erin beschreven hoe de bewoners zich daar zo goed mogelijk op kunnen voorbereiden.

Goed en betaalbaar wonen
Met deze kwaliteitsverbetering investeert WoonFriesland opnieuw in Leeuwarden. Zo werkt het sociaal verhuurbedrijf verder aan goed en betaalbaar wonen voor mensen die dat nodig hebben. Een goede balans tussen duurzaamheid, energiezuinigheid en betaalbare kwaliteit voor huurders is hierbij het uitgangspunt.

Wethouder Hein de Haan haakt samen met Steven Jansen, algemeen directeur van aannemer Knipscheer B.V. het eerste brugdeel.
Laatste bruggen worden geplaatst voor Middelseefeart Politiek 11 uur geleden
Afbeelding
Woning aan Uiterdijksterweg gesloten vanwege vondst hennepkwekerij 112-Nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
Meer ruimte voor wandelen, fietsen en leefkwaliteit in de openbare ruimte Natuur 17 uur geleden
Afbeelding
Zwerfafval beloningsprogramma Schoon Belonen Leeuwarden van start Natuur 19 uur geleden
Afbeelding
Play-Offs verder uit zicht voor SC Cambuur, na nieuwe nederlaag tegen Jong Ajax Sport 16 apr, 10:17
Afbeelding
In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van Arriva Algemeen 15 apr, 14:00
Afbeelding
De 'Vijf Mei Rede' door Friso Wielenga, een concert en poëzie! Evenement 15 apr, 12:00
Foto ter illustratie
Training Energieboswachter gestart - Friese jongeren doen mee! Algemeen 14 apr, 18:00