Afbeelding
Foto: Unsplash

Leeuwarden krijgt XXL-vaccinatielocatie

Gezondheid Corona nieuws

LEEUWARDEN - Om alle volwassen Friezen voor eind januari te kunnen prikken met een extra prik (boostervaccinatie), opent GGD Fryslân op maandag 27 december een XXL- vaccinatielocatie in het WTC Expo in Leeuwarden. Hierdoor kunnen er in Fryslân maximaal 8.700 prikken per dag gezet worden. 

Omdat prikhokjes in de nieuwe hal vervallen, kunnen 240 mensen tegelijkertijd een prik krijgen. De totale capaciteit van deze hal is 4.700 vaccinaties per dag. Belangrijk: alleen met een vooraf gemaakte afspraak komen mensen in aanmerking voor een extra prik (boostervaccinatie).

Tijdwinst

Ook de vernieuwde aanpak van de noodzakelijke registratie levert tijdwinst op. Administratieve afhandelingen vinden namelijk vooraf plaats bij een registratieloket en niet meer in afzonderlijke prikhokjes.

Veiligheid gewaarborgd

Door de oppervlakte van de hal blijft een veilige afstand tussen de stoelen gewaarborgd. De stoel waarop geprikt wordt is meteen ook bedoeld voor het kwartier wachttijd dat nodig is om te kijken of de vaccinatie bijwerkingen teweeg brengt.

Capaciteit andere locaties

Ook op de vaccinatielocaties in Heerenveen, Drachten, Sneek en Dokkum schroeft GGD Fryslân de prikcapaciteit en de snelheid op. Hier wordt nog onderzocht hoe dit het meest efficiënt kan. Tot die tijd blijft hier de tot nu toe gehanteerde werkwijze gelijk. Wel zijn de openingstijden verruimd en alle locaties dagelijks geopend.

Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 1 uur geleden
Afbeelding
Burgemeester sluit woning Amelandsdwinger vanwege grote drugsvondst 112-Nieuws 3 uur geleden
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 19 uur geleden
Denise Campbell (links) en Laura Smeets (rechts)
Keramiekmuseum Princessehof lanceert nieuwe podcastserie genaamd 'Porseleincast' Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 uur geleden
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen. Europaparty Oldehoofsterkerkhof Gedeputeerde Sijbe Knol en Wethouder Hein Kuiken
Brunzyn X Bokoedro, Gladde Paling en Kroegtijgers op het podium tijdens dé Europaparty op 11 mei in Leeuwarden Evenement gisteren
Afbeelding
BROED, biodiversiteitsfestival - 11 mei 2024 - Alde Leie Evenement gisteren
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 08:00