vrijdag 25 september, 2020 20:36
Logo rondomvandaag.nl/leeuwarden
Foto:

"Dat ik mensen financiële rust kan geven vind ik het mooiste van mijn baan"

  Financieel

Het is heel erg als iemand alleen moet achterblijven wanneer de partner naar een verpleeghuis moet. Dan heb je wel wat anders aan je hoofd dan geldzaken. Toch hebben veel alleenwonende ouderen financiële zorgen. VerpleeghuisVoordeel, onderdeel van Zicht op Geld, denkt mee en gaat voor deze mensen op zoek naar voordeel. Dat kan tot wel €20.000 extra per jaar opleveren.

Gina Kingma, zelfstandig financieel planner bij VerpleeghuisVoordeel, maakte het van dichtbij mee. Haar schoonmoeder moest naar een verpleeghuis en haar schoonvader bleef achter. Ze zag hoe haar schoonvader met de handen in het haar worstelde met de nieuwe financiële situatie en dook er zelf ook in. “Ik kwam erachter dat hij bijna €20.000 extra per jaar kon krijgen. Al die regel- en wetgeving van verschillende instanties is heel onduidelijk en ingewikkeld. Mijn rechtvaardigheidsgevoel kwam naar voren en ik besloot dat ik zoveel mogelijk mensen hiermee wilde helpen.”

VerpleeghuisVoordeel richt zich vooral op stellen waarbij één partner in het verpleeghuis zit en de andere nog thuis woont: “Er verandert heel veel. Ze moeten opeens een eigen bijdrage betalen voor het verpleeghuis. Je reiskosten gaan omhoog omdat je elkaar wilt bezoeken. Je wilt misschien wat vaker uitstapjes maken. Een financieel voordeeltje kan nooit kwaad.”

Veel mensen denken dat financieel advies altijd heel duur is. “Het is logisch dat je geen geld wilt uitgeven als je niet zeker weet of het voordeel oplevert,” geeft Gina toe, “daarom besloot ik me te houden aan het no cure, no pay principe. Als wij geen voordeel voor je vinden, hoef je ons ook niet te betalen.” Tot nu toe speuren Gina en haar collega Simon echter altijd wel wat voordeel op: “Soms is dat niet zo hoog, zo’n €250 per jaar, soms loopt het op tot bijna €20.000 extra. Hoe hoog het bedrag ook is, het is altijd mooi meegenomen. Zeker als je alleen moet rondkomen van een AOW. Ik heb heel dankbaar werk. Mijn klanten zitten vaak in een hele moeilijke periode. Dat ik ze wat financiële rust kan geven vind ik ontzettend mooi.”

Op www.verpleeghuisvoordeel.nl kunt u meer informatie vinden. Natuurlijk is VerpleeghuisVoordeel ook te bereiken via de telefoon. Als u naar 06 34600588 belt beantwoorden Gina of Simon graag al uw vragen.

Meer berichten