Afbeelding
Foto: Daphne Roos

Stadstuin Withlof organiseert oogstfeest

Evenement

LEEUWARDEN - Op 25 september vindt het eerste oogstfeest van de Withlof plaats. Met een markt, activiteiten voor jong en oud, hapjes en drankjes. Het evenement is gratis toegankelijk en vindt plaats van 14:00 tot 20:00 uur.

In januari dit jaar is Stadstuin Withlof in samenwerking met Welcome to The Village en Het Clubhuis opgezet. Initiatiefnemer Thillie Bremer wil een groene omgeving creëren op een grijs industrieterrein met als uiteindelijk doel om de omgeving van voedsel te voorzien. De stadstuin is dit jaar opgebouwd door vrijwilligers op industrieterrein de Zwette.  

Goed en eerlijk voedsel

Thillie Bremer: “Goed en eerlijk voedsel zou voor iedereen verkrijgbaar moeten zijn. Niet alleen voor bewoners van het platteland, maar ook voor stadsbewoners. Daarom zetten we met stadstuin Withlof een nieuw voedselprogramma op.”

Om de oogst van dit jaar te vieren is er op zaterdag 25 september een oogstfeest. Op het terrein staan kraampjes met vintage kleding, honing, ketchup, groenten, schapenvachtjes en appelsap. Verder zijn er zijn activiteiten voor jong en oud, zoals een workshop planten drukken in klei. Opgave hiervoor gaat via Facebook of Instagram.

Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 7 uur geleden
Beeld ter illustratie
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Natuur 10 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 13 uur geleden
Afbeelding
Burgemeester sluit woning Amelandsdwinger vanwege grote drugsvondst 112-Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 23 apr, 18:00
Denise Campbell (links) en Laura Smeets (rechts)
Keramiekmuseum Princessehof lanceert nieuwe podcastserie genaamd 'Porseleincast' Algemeen 23 apr, 16:00
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 14:00
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen. Europaparty Oldehoofsterkerkhof Gedeputeerde Sijbe Knol en Wethouder Hein Kuiken
Brunzyn X Bokoedro, Gladde Paling en Kroegtijgers op het podium tijdens dé Europaparty op 11 mei in Leeuwarden Evenement 23 apr, 12:46