maandag 17 februari, 2020 20:25
Logo rondomvandaag.nl/leeuwarden

Open Deuren Dag CVF 16 november 2019

  Evenement

Heugelijk nieuws! Wellicht heeft u het al ergens gelezen; de Chauffeurs Vereniging Friesland (CVF) viert dit jaar hun 35 jarig bestaan. Vanwege dit jubileum organiseren we een zogeheten Open Deuren Dag. Dit om de CVF nóg meer bekendheid te geven, maar ook om u een kijkje te geven in wie we zijn en wat we doen.

Deze Open Deuren Dag word gehouden op zaterdag 16 november a.s. in en rond de ScanTri Hal aan de Orionweg 10 te Leeuwarden (industrieterrein De Hemrik).

Ritje maken

Van 10.00 tot 16.00 heeft iedereen de gelegenheid om kennis te nemen van de activiteiten van de CVF. Als je een geldig rijbewijs kunt tonen, is er zelfs de mogelijkheid om een ritje te maken in één van de trucks van de CVF. Zonder rijbewijs, maar ouder dan 18 jaar, kun je onder begeleiding van een instructeur enkele behendigheidsproeven doen. Ook zal de koffie (of wat fris) klaar staan.

De Chauffeurs Vereniging Friesland (CVF)

De Chauffeurs Vereniging Friesland (CVF) is een van de grootste verenigingen van Nederland wat het transport en chauffeurs aangaat. Onze vereniging bestaat sinds 14 februari 1984 en heeft ongeveer 300 leden. Ook iedereen, die het transport een warm hart toedraagt, mag lid worden. Sinds de oprichting hebben wij al vele en diverse activiteiten en excursies georganiseerd voor de leden. Wij zijn bijvoorbeeld met onze leden en partners naar truckfabrieken in Duitsland geweest, maar ook naar de Scania- en Volvofabrieken in Zweden. Jaarlijks organiseren wij een behendigheidswedstrijd met een eigen baan voor chauffeurs in een bakwagen, bus of combi. De vereniging heeft ook banen voor personenwagen, skelter (kinderen) en heftruck. Al deze behendigheidsbanen kunnen gehuurd worden. De 'grote' banen voor bv. Code 95.

De leden van onze vereniging komen niet alleen uit Friesland, maar wonen ook in andere provincies van Nederland. Ook hebben we een full colour clubblad, wat 4 keer per jaar uitkomt. Dit clubblad heet: Triangel. Een blad met heel veel info over het chauffeurswezen en advertenties van allerlei soorten bedrijven, veelal met ook een knipoog naar het transport. Natuurlijk is de mogelijkheid aanwezig om lid te worden van de CVF. De contributie is slechts € 15,- per jaar. Dit kun je zelfs terugverdienen met de CVF-pas, waarmee je korting krijgt bij verschillende bedrijven.

Ons clubgebouw (de ScanTri Hal) staat op het industrieterrein De Hemrik te Leeuwarden. Dit is niet zomaar een gebouw, maar heeft naast een ruime kantine nog onderdak voor 3 eigen trucks. In de kantine worden vergaderingen gehouden voor derden. Ook zijn er trainingen voor EHBO of Code 95. De hal is geschikt voor zowel kleine als grote groepen. Er is ruimte voor maximaal 160 personen. De ruimtes kunnen we helemaal naar wens inrichten en ook de catering kan worden verzorgd.

Rondom dit clubgebouw en op het achterliggend terrein van vrachtautorijschool Berend Knol worden meestal de behendigheidswedstrijden gehouden. De laatste keer dat deze wedstrijden georganiseerd zijn, waren deze op het Zaailand in het centrum van Leeuwarden. Dit in het kader van het 35-jarig bestaan van de vereniging.

Eigen trucks

Zoals gemeld heeft de CVF 3 eigen trucks. Dit zijn truck-oplegger combinaties. Deze worden veelal gebruikt voor het Veilig Verkeer Project (VVP). Vrijwilligers van de CVF gaan met deze trucks langs scholen om de leerlingen te wijzen op onveilige verkeerssituaties, met name ook de Dode Hoek. Dit gebeurd d.m.v. videopresentaties in de trucks en de kinderen kunnen dit ook zelf beleven door plaats te nemen achter het stuur van de truck, zodat ze kunnen zien, wat de chauffeur kan zien (in de spiegels) en wát juist niet. Ook wordt dit geregeld getoond aan volwassenen, wat helemaal niet verkeerd is. De wagens presenteren deze voorlichting praktisch in heel Nederland. De trucks worden ook ingezet als voorlichtingswagen of als cateringonderdak bij een evenement.

Enthousiast geworden? We hopen je op 16 november te mogen verwelkomen om even persoonlijk kennis te maken!

Er zijn genoeg redenen om 16 november even langs te komen bij de Chauffeurs Vereniging Friesland.

Meer berichten