Afbeelding

Open dag Tjalling Koopmans College

Educatie

HARDEGARIJP - In 2010 begon de SvPO, de School voor Persoonlijk Onderwijs, met de eerste school in Kapelle, Zeeland. Inmiddels heeft het schoolconcept zich bewezen en zijn er acht van deze scholen. In 2013 kwam er een locatie van SvPO in Hurdegaryp, het Tjalling Koopmans College.

De SvPO biedt onderwijs in kleine klassen van gemiddeld nog geen zestien leerlingen. Voor elk vak wordt bovendien ruim voldoende onderwijstijd begroot. Daardoor ontstaan ideale omstandigheden voor docenten om gedegen onderwijs te bieden met tijd en aandacht voor iedere leerling.

Persoonlijk onderwijs

Het onderwijs lijkt op dat van een privéschool, maar is gewoon bekostigd en daarmee toegankelijk voor iedereen. De kleine klassen zijn verdeeld in vijf onderscheiden niveaus zodat docenten hier goed bij aan kunnen sluiten. Docenten zijn daarbij werkelijk vakdocenten en niet slechts ‘coach’ zoals in veel nieuwe onderwijsconcepten het geval is.
SvPO kent vaste roosters voor een heel jaar, weinig lesuitval en het meeste huiswerk wordt in de klas gemaakt. Elk jaar worden er maximaal 80 eerstejaars leerlingen aangenomen. In enkele jaren tijd groeit de school zo uit naar ongeveer 400 leerlingen. Door de kleine schaal heerst de menselijke maat. Je kunt bij ons elk jaar op reis, soms zelfs meerdere keren. In klas 1 nog dicht bij huis met een week Amsterdam. Je maakt daar kennis met kunst en cultuur en leert onze hoofdstad kennen. In klas 2 een week naar Engeland. Op het programma staat een bezoek aan een Engelse school, contact met andere jongeren en veel uitstapjes. Ook ga je een week naar Frankrijk. In de volgende klassen ga je naar bestemmingen zoals Valencia, Parijs en Berlijn.

Vwo’ers kunnen het gymnasium programma volgen en krijgen in de bovenbouw bovendien bachelorvakken, waardoor ze goed voorbereid aan de universitaire studie kunnen beginnen. Verder volgen alle leerlingen een ‘Global excellence’ programma voor versterkt Engels. 

Bijzondere resultaten

SvPO kent vrijwel geen zittenblijvers, brengt veel leerling boven hun bassischooladvies uit en laat zelden leerlingen onder dat advies uitkomen. De onderwijsinspectie spreekt van een hoge ‘doorstroom’ en ‘opstroom’, die niet ten koste gaan van de slagingspercentages. Afgelopen examenjaar slaagde zowel bij havo als bij vwo ruim 97%. Vrijwel alle leerlingen deden dat met een dubbel examenprofiel.

Opvallend is dat SvPO leerlingen met een vwo-advies betere resultaten halen dan ze op een categoraal vwo of gymnasium zouden halen. Zo slagen ze op de SvPO met gemiddeld meer vakken op hun eindlijst, haalt gemiddeld 20% van hen een cum laude vermelding op het diploma en sluiten ze allemaal met succes één of meer universitaire bachelorvakken af. 

Open dagen Tjalling Koopmans College

Binnenkort kunnen kinderen uit groep zeven en acht en hun ouders het Tjalling Koopmans College bezoeken voor een open (mid)dag. Om hiervoor in aanmerking te komen kunnen ouders zich aanmelden via www.svpo.nl via de optie: reserveer tijdig. Tijdens deze open middag worden er algemene bijeenkomsten gehouden voor zowel ouders als de toekomstige leerlingen. Zij kunnen daarnaast korte proeflessen volgen die worden gegeven door de docenten van de school. Ook ouders kunnen, na de algemene bijeenkomst, een proeflesje volgen.

Voor meer informatie kunt u gaan 

naar: www.svpo.nl

Afbeelding
Afbeelding
Kom jij langs bij de grote showroom uitverkoop van Bakker Postma in Leeuwarden?
Grote showroom uitverkoop bij Bakker Postma in Leeuwarden Zakelijk nieuws 14 minuten geleden
Afbeelding
Succesvol jubileumspel in Leeuwarderbos voor 95-jarig bestaan Scoutinggroep Burmania Sport 2 uur geleden
Afbeelding
Leeuwarden doet voor de derde keer mee aan het NK Tegelwippen Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 16 uur geleden
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 18 uur geleden
Pelle Schlichting (links) en Evert Stellingwerf (rechts)
Officiële opening van eerste snellaadplein in Leeuwarden voor elektrische trucks en bedrijfswagens Duurzaamheid 21 uur geleden
Afbeelding
De trap schilderen? Ga aan de slag met Sikkens trapverf Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Chantal Jager (20) staat voor de tweede keer op rij in de finale van Miss Beauty of Friesland Persoonlijke verhalen gisteren