DJ Eve oftewel Esmee van Eck.
DJ Eve oftewel Esmee van Eck. Foto: Eigen foto

Psycholoog en DJ voor hulp aan studenten

Educatie

LEEUWARDEN - Een live sessie op Instagram met een psycholoog en een livestream optreden van een DJ, hebben studenten van NHL Stenden in Leeuwarden weer wat opgevrolijkt als het goed is. Ze mogen nog steeds niet terug naar hun collegezalen in de huidige coronawetgeving en moeten alle lessen vanuit huis of studentenkamer online volgen.

Vorige week regelde NHL Stenden daarom de live sessie met psycholoog Hanadi El Metni op het Instagram kanaal van de hogeschool. ’s Avonds konden de studenten ontspannen tijdens een live online optreden van DJ Eve.

Emotionele klachten vanwege het missen van fysiek onderwijs

Verschillende onderzoeken onderstrepen dat veel studenten emotionele klachten ervaren nu ze al zo lang geen fysiek onderwijs hebben. NHL Stenden vindt het noodzakelijk hier iets mee te doen. Van tips om minder eenzaam te voelen tot het helpen omgaan met negatieve gedachtes en paniekaanvallen, tijdens de sessie behandelde de psycholoog alle onderwerpen die studenten na een oproep zelf hadden ingediend.

Toch nog vermaken ondanks avondklok en feestverbod

“Perfect timing” en “I will use this next time I want to change how I feel”, zijn enkele reacties van studenten die het belang bevestigen. Dezelfde avond draaide DJ Eve vanuit huis muziek voor de studenten, zodat die zich ondanks avondklok en feestverbod toch nog een avondje konden vermaken. Vooraf konden studenten verzoeknummers indienen.

Elke maandag doet de hogeschool iets leuks op haar social media

Het inschakelen van de psycholoog en dj maken deel uit van het programma “Motivational Monday” van NHL Stenden. Dit is half januari 2021 in het leven geroepen toen net bekend werd dat de lockdown langer ging duren. Sindsdien staat er elke maandag iets op het Instagram- en Facebookkanaal van de hogeschool om de studenten een hart onder de riem te steken.

Leuke alternatieve (online) activiteiten zoals een pubquiz, praktische en mentale ondersteuning zoals de Luisterlijn en feel good workshops en zelfs gratis sportlessen.

Psycholoog Hanadi El Metni heeft zich gespecialiseerd in de psychische problemen bij studenten, onder andere tijdens haar werk als ‘huis’-psycholoog van NHL Stenden locatie Meppel. Sinds het online lesgeven ondersteunt ze hier, vaak internationale studenten individueel.

DJ Eve is de artiestennaam van de 21-jarige Esmee van Eck, die natuurlijk het liefst optreedt op grote feesten. Ze weet precies hoe studenten zich voelen, want ze studeert zelf Bedrijfskunde aan NHL Stenden.

Tennisvereniging Leeuwarden hoopt dat oude tijden weer gaan herleven op het sportpark.
LTV De Bontekoe en TV De Molen gaan gezamenlijk verder als Tennisvereniging Leeuwarden Sport 1 uur geleden
Afbeelding
IJstijd in AquaZoo officieel geopend: "Mammoet word wakker!" Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 17 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 19 uur geleden
Markus Passion – Da Capo Leeuwarden
Kijktip: Markus Passion te sjen by Omrop Fryslân Cultuur 22 uur geleden
Afbeelding
Update: Gaslekkage ontstaan tijdens werkzaamheden in Leeuwarden 112-Nieuws gisteren
Kom jij langs bij de grote showroom uitverkoop van Bakker Postma in Leeuwarden?
Grote showroom uitverkoop bij Bakker Postma in Leeuwarden Zakelijk nieuws 28 mrt, 12:00