NHL Stenden stelt onderwijsruimtes beschikbaar voor voortgezet onderwijs

Educatie

LEEUWARDEN - NHL Stenden helpt scholen uit het voortgezet onderwijs door onderwijsruimtes beschikbaar te stellen. De Leeuwarder hogeschool mag zelf nog niet open vanwege coronaregels en helpt met deze actie middelbare scholen die wel open mogen aan lesruimte.

Zo’n tweehonderd leerlingen van OSG Piter Jelles Leeuwarden gaan de komende weken gebruik maken van verschillende ruimtes van NHL Stenden hogeschool. Overleg met voortgezet onderwijs-scholen op andere locaties vindt ook plaats.

Veilig onderwijs is een hele puzzel

Vanaf 1 maart is het voortgezet onderwijs weer open en mogen leerlingen minimaal één dag per week naar school. Dit veilig en verantwoord voor leerlingen en onderwijspersoneel realiseren, daar komt nogal wat bij kijken. Het is een gepuzzel met onderwijsruimtes, die er op eigen locaties vaak onvoldoende zijn om alle leerlingen te kunnen huisvesten.

“Daar liepen wij zelf ook tegenaan toen wij nog fysiek les mochten geven. Wij maakten toen dankbaar gebruik van het aanbod van Post Plaza en Oranje Hotel om studieruimtes bij hen te creëren. Hoe mooi is het dat wij nu met onze lege ruimtes kunnen bijdragen aan fysiek voortgezet onderwijs.”

“We hopen dat wij ook snel onze eigen studenten weer mogen verwelkomen en dat wij dan ook weer kunnen uitwijken naar externe ruimtes. Mocht dat nodig zijn.”, aldus Mathijs Rutten, directeur Facility Management NHL Stenden.

De onderwijsruimtes

De bovenbouwleerlingen van het OSG Piter Jelles, opleidingsschool voor de lerarenopleidingen van NHL Stenden en dus een belangrijke partner, gaan in hun eigen ‘bubbel’ gebruikmaken van de units achter de locatie aan Rengerslaan 10. Voor grote vakken als Nederlands en Engels krijgen zij enkele keren de beschikking over een collegezaal.

Bijkomend voordeel is dat de scholieren op deze manier alvast kennis kunnen maken met de gebouwen van NHL Stenden met het oog op een vervolgstudie. De regeling geldt in ieder geval tot 15 maart, tenzij bekend wordt dat studenten in het hoger onderwijs voor die tijd ook weer fysiek aanwezig mogen zijn.

De coronamaatregelen

Ook binnen de studieruimtes van NHL Stenden worden vanzelfsprekend de coronamaatregelen nageleefd. Dit betekent dat de leerlingen op anderhalve meter afstand van elkaar zitten en een mondkapje dragen als ze zich verplaatsen binnen de ruimte.

Eenmaal op zijn/haar plaats, mag het mondkapje af. Ondertussen houdt NHL Stenden zich, volgens het advies van demissionair minister De Jonge, bezig met de voorbereidingen voor openstelling van het hoger onderwijs.

Over NHL Stenden

NHL Stenden Hogeschool heeft ruim 24.000 studenten, 2200 medewerkers en heeft 12 vestigingen in binnen- én buitenland. Kijk voor meer informatie over NHL Stenden op www.nhlstenden.com.

Afbeelding
Midterm review gemeente: Blijven investeren in de toekomst! Politiek 2 uur geleden
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 4 uur geleden
Afbeelding
Sloepvaren bij de Alde Feanen Recreatie & Ontspanning 6 uur geleden
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 20 uur geleden
Beeld ter illustratie
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Natuur 23 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 24 apr, 12:00
Afbeelding
Burgemeester sluit woning Amelandsdwinger vanwege grote drugsvondst 112-Nieuws 24 apr, 10:00
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 23 apr, 18:00