Student en voorzitter van Io Vivat, Anne Louise Mol geeft alvast het voorbeeld.
Student en voorzitter van Io Vivat, Anne Louise Mol geeft alvast het voorbeeld. Foto: NHL Stenden

Studenten sturen kaarten naar tweeduizend eenzame ouderen

Educatie

Studenten van Stenden Hotel Management School uit Leeuwarden klimmen in de pen en schrijven maar liefst tweeduizend kaarten voor eenzame ouderen om hen een (corona)hart onder de riem te steken. De hotelschool doet mee aan het ‘Veel Liefs-initiatief’ dat ouderen verrast met kaartjes. 

Marco ten Hoor, directeur van de hotelschool is trots: “Dit is echt een project dat we samen doen en we direct met zijn allen hebben omarmd. De studentenvereniging heeft studenten opgetrommeld, één van onze docenten heeft via zijn broer en kunstenaar Derk Wessels de layout van de kaarten geregeld en als school sponsoren wij de druk- en verzendkosten.”

‘Nu kunnen we gastvrijheid in de praktijk brengen’

Student en voorzitter van Io Vivat, Anne Louise Mol vertelt: “We worden opgeleid tot management professionals in gastvrijheid. Gastvrijheid betekent voor mij iemand een warm en welkom gevoel geven. Nu we dat niet in praktijk kunnen brengen, laten we op deze manier onze gastvrijheid aan de zorg zien”. 

Ten Hoor: “Als hotelschool geloven we dat de wereld van vandaag vraagt om mensen die de kunst verstaan andere mensen oprechte aandacht te geven. Bij onze studenten, die zowel leidinggevend als dienstverlenend talent bezitten, overstijgen we hiermee het begrip hospitality”.

Vanwege de coronamaatregelen schrijven de 40 studenten van studentenvereniging Io Vivat van Stenden Hotel Management School in Leeuwarden 2.000 kaarten in meerdere sessies. De schrijfmomenten zijn op 25 januari en dinsdag 26 januari tussen 12.00 en 14.00 uur en tussen 14.15 en 16.15 uur.

Veel Liefs is initiatief van professionals uit de hospitalitybranche

Veel Liefs is een initiatief van professionals in de hospitalitybranche. Tijdens de eerste coronagolf hebben zij tienduizend mensen in de gehandicapten- en ouderensector verrast met puzzels en spelletjes. Anouk van de Laar, hospitalitytrainer en één van de initiatiefnemers van Veel Liefs: ‘Deze groep is nu al bijna een jaar in isolement door de coronapandemie. Zeker in deze donkere wintermaanden, voelen veel ouderen zich eenzaam. Een kaartje geeft het gevoel dat er aan je gedacht wordt. Dat is precies wat we met deze actie willen bereiken’.

NHL Stenden Hogeschool is in 2018 ontstaan uit een fusie tussen NHL Hogeschool en Stenden Hogeschool. De nieuwe hogeschool heeft ruim 24.000 studenten, 2200 medewerkers en heeft 12 vestigingen in binnen- én buitenland. 

Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 34 minuten geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 12 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 14 uur geleden
Markus Passion – Da Capo Leeuwarden
Kijktip: Markus Passion te sjen by Omrop Fryslân Cultuur 17 uur geleden
Afbeelding
Update: Gaslekkage ontstaan tijdens werkzaamheden in Leeuwarden 112-Nieuws 19 uur geleden
Kom jij langs bij de grote showroom uitverkoop van Bakker Postma in Leeuwarden?
Grote showroom uitverkoop bij Bakker Postma in Leeuwarden Zakelijk nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Succesvol jubileumspel in Leeuwarderbos voor 95-jarig bestaan Scoutinggroep Burmania Sport 22 uur geleden
Afbeelding
Leeuwarden doet voor de derde keer mee aan het NK Tegelwippen Algemeen gisteren