Leerlingen in het want op de tallship Christian
Leerlingen in het want op de tallship Christian

OpenHuis Maritieme Academie Harlingen

Educatie

Zit je in groep 8 en hou je van water? Kom dan naar het VMBO Maritiem & Techniek van de Maritieme Academie Harlingen en leer alles over varen, maritieme techniek en het bouwen en onderhouden van schepen en jachten.

Vanaf klas 1 gaan we meteen los om je alle kennis en vaardigheden bij te brengen, zodat jij later een beroep kunt kiezen in de Rijn-, Binnen- en Kustvaart of het bouwen van schepen en jachten. Na vier jaar heb je een vmbo-diploma Maritiem en Techniek op zak en ben je klaar voor de toekomst!

Leerwegen en begeleiding

De Maritieme Academie Harlingen is een kleinschalige vmbo-school met de focus op maritiem en techniek onderwijs. Naast de verplichte theorievakken zoals Nederlands, Engels, Rekenen, Wiskunde, Biologie en Natuur-/Scheikunde krijg je bij ons ook les in nautische vakken. We besteden individuele aandacht aan jou en je vaardigheden, zodat je op niveau kunt slagen voor het vmbo-diploma. Heb je meer begeleiding nodig dan krijg je dat van ons.

Wonen op school

Volg je bij ons een opleiding dan woon je in het woonhuis, de Huisvesting. Vanaf klas 1 mag het, vanaf klas 3 is het verplicht. Op onze Huisvesting is het net als op een schip. Je hebt keukendiensten, je deelt een slaapkamer met een of twee anderen en de bootsmannen en -vrouwen zijn er de hele dag voor jou, ook ‘s nachts. Om te zorgen dat je je snel bij ons thuis voelt hebben we gezellige zithoeken met tv’s en spelcomputers, een recreatieruimte en worden er sport- en spelactiviteiten georganiseerd.
Bij de Maritieme Academie Harlingen besteden we veel aandacht aan modern praktijkonderwijs. Op de computers en beeldschermen in ons Binnenvaart Simulatorcentrum oefen je met echte situaties op schepen. Daarna leer je op onze opleidingsschepen het ms. Prinses Máxima, ms. Emeli en de tankduwbak Amalia in het echt wat je al geoefend hebt op de simulator. Met LEGO Mindstorms leer je programmeren, dit doe je op je eigen laptop die je in bruikleen krijgt en mag meenemen als je je diploma hebt behaald.

Aan het werk of door naar het MBO

Met je diploma VMBO Rijn-, Binnen- en Kustvaart kun je als matroos direct aan de slag op een schip. Kies je ervoor om door te leren voor mbo maritiem officier, scheepswerktuigkundige of stuurman dan kan dat bij ROC Nova College in hetzelfde gebouw als ons vmbo. Je kunt met je diploma VMBO Scheeps- en Jachtbouw naar de opleiding MBO Scheeps- en Jachtbouw van ROC Friese Poort in Sneek voor beroepen in de scheepsbouw, jachtbouw en offshore.

OpenHuis zaterdag 6 februari 2021

We nodigen je van harte uit voor ons OpenHuis op zaterdag 6 februari 2021 van 10.00 – 15.00 uur.

In verband met de corona maatregelen willen we graag dat jij je aanmeldt via informatie@maritiemeacademieharlingen.nl. wil je van tevoren meer informatie, kijk dan op www.maritiemeacademieharlingen.nl. Tot ziens bij VMBO Maritiem & Techniek van de Maritieme Academie Harlingen!

www.maritiemeacademieharlingen.nl

Water, varen, techniek & avontuur

Afbeelding
In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van Arriva Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
De 'Vijf Mei Rede' door Friso Wielenga, een concert en poëzie! Evenement 20 uur geleden
Foto ter illustratie
Training Energieboswachter gestart - Friese jongeren doen mee! Algemeen 14 apr, 18:00
Afbeelding
Filmwerf sluit seizoen af met 'Oppenheimer' Cultuur 14 apr, 12:00
Afbeelding
Schoolvakantie? Voorlezen en Knutselen bij Bibliotheken Mar en Fean Cultuur 13 apr, 18:00
Afbeelding
Fries Verzetsmuseum voegt Wieke Bosch en Esmée van Eeghen toe aan verzetsmonument Cultuur 13 apr, 12:00
Beeld ter illustratie
Ongezond hard geluid rondom vliegbasis Leeuwarden door F-35 neemt toe Algemeen 13 apr, 09:00
Afbeelding
Aangescherpte maatregelpakketten geven zicht op uitvoering FPLG Algemeen 12 apr, 18:00