Planning voor Leeuwarder onderwijs-huisvesting gepresenteerd | RondOm Vandaag regionaal nieuws voor Leeuwarden en omstreken
dinsdag 19 januari, 2021 12:18
Logo rondomvandaag.nl/leeuwarden
Dit zijn de investeringen die gepland staan van 2021 tot en met 2024.
Dit zijn de investeringen die gepland staan van 2021 tot en met 2024. (Foto: Gemeente Leeuwarden)

Planning voor Leeuwarder onderwijs-huisvesting gepresenteerd

  Educatie

De meerjarenplanning voor de huisvesting van Leeuwarder onderwijsinstellingen en kinderopvang is gepresenteerd door wethouder Hilde Tjeerdema van de gemeente Leeuwarden. Het heet ‘Voorzieningenplanning Onderwijshuisvesting 2021-2030’ en heeft als subtitel: Focus op realisme, kwaliteit en verduurzaming huisvesting voor onderwijs en opvang.

Wethouder Hilde Tjeerdema: “Ik ben trots op het feit dat deze voorzieningenplanning tot stand is gekomen in samenwerking met alle besturen van het Leeuwarder onderwijs en een afvaardiging van de kinderopvangorganisatie. Het zijn deze samenwerkingen die de kracht weergeeft waarmee binnen het Leeuwarder onderwijsstelsel wordt gewerkt. Dat is met recht de kracht van samen.”

Samenwerking schoolbesturen en gemeente
Onderwijshuisvesting is één van de instrumenten waar schoolbesturen en de gemeente kunnen sturen om toekomstbestendig onderwijs te kunnen verzorgen. Ook kunnen gemeente en betrokken besturen met deze nieuwe voorzieningenplanning de ontwikkeling van IKC’s (Integraal Kindcentrum) voortzetten.


In de planning staan alle schoolgebouwen van het basis-, voortgezet- en (voortgezet) speciaal onderwijs. De planning voor de eerste vier jaar is concreet. Voor de daarop volgende zes jaar is een doorkijk gegeven van mogelijke maatregelen.

In de twee afbeeldingen bij dit artikel vind je een overzicht van de activiteiten en de bijbehorende kosten voor de komende jaren.

Meer berichten