Afbeelding
Foto: Wecycle

Gratis sporthanddoek voor inleveraars afgedankt tuingereedschap

Educatie

Er liggen deze zomer 45.000 gratis sporthanddoeken klaar bij verschillende bouwmarkten in Nederland om als cadeau weg te geven aan klussers die hun afgedankt gereedschap komen inleveren. Deze speciale bouwmarktcampagne wordt mogelijk gemaakt door SVEG (Stichting Verwijdering Elektrische Gereedschappen) en uitgevoerd door Wecycle.

Dit sportieve cadeau (op=op) ligt vanaf komende week klaar voor snelle inleveraars in ruil voor hun afgedankt elektrisch (tuin)gereedschap bij bouwmarkten van Bauhaus, Bouwhof, Enorm, Hubo, Kluswijs, Multimate en Praxis. Wecycle voert de ketenregie over de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen, kortweg e-waste. Via het landelijk dekkend inzamelnetwerk van 13.000 punten kunnen consumenten en professionals e-waste gratis inleveren.

Afgelopen jaar steeg de inzameling van afgedankt elektrisch (tuin)gereedschap met maar liefst met 6,5 procent. Nu Nederland in lockdown massaal aan het klussen is geslagen, zal dat percentage met een zomer in de tuin of op het balkon in het vooruitzicht naar verwachting verder stijgen. Naast een mooie woonomgeving leidt dat extra klussen ook automatisch tot meer afgedankt elektrische (tuin)gereedschap (e-waste).

Over Wecycle
Wecycle werkt samen met inzamel-, sorteer- en recyclepartners om bij te dragen aan de circulaire economie. Dit doet Wecycle voor ruim 1.800 producenten en importeurs van elektrische apparaten en energiezuinige lampen in opdracht van zes producentenorganisaties: Stichting Fiar, Stichting ICT Milieu, Stichting LightRec Nederland, Stichting Metalektro Recycling, Stichting Verwijdering Elektrische Gereedschappen en Stichting Witgoed. In 2019 hebben ze 116,2 miljoen kilo e-waste ingezameld en gerecycled met een nuttige toepassing van 95 procent.

Over SVEG
SVEG (Stichting Verwijdering Elektrische Gereedschappen) is opdrachtgever van Wecycle. SVEG behartigt de belangen van producenten en importeurs van elektrisch en elektronisch (tuin)gereedschap. Doel van deze campagne is om de inzameling en recycling van elektrisch (tuin)gereedschap stimuleren.

Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 34 minuten geleden
Beeld ter illustratie
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Natuur 3 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 6 uur geleden
Afbeelding
Burgemeester sluit woning Amelandsdwinger vanwege grote drugsvondst 112-Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column gisteren
Denise Campbell (links) en Laura Smeets (rechts)
Keramiekmuseum Princessehof lanceert nieuwe podcastserie genaamd 'Porseleincast' Algemeen 23 apr, 16:00
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 14:00
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen. Europaparty Oldehoofsterkerkhof Gedeputeerde Sijbe Knol en Wethouder Hein Kuiken
Brunzyn X Bokoedro, Gladde Paling en Kroegtijgers op het podium tijdens dé Europaparty op 11 mei in Leeuwarden Evenement 23 apr, 12:46