woensdag 8 april, 2020 04:46
Logo rondomvandaag.nl/leeuwarden

Leerlingen Leeuwarder IKC Eestroom krijgen live instructielessen

  Educatie

LEEUWARDEN - Op IKC Eestroom gaan de lessen ondanks de coronacrisis gewoon door. Dit integraal kindcentrum in de Vrijheidswijk geeft leerlingen uit de groepen vijf tot en met acht online instructie via een live verbinding. Met meester in een lege klas en de leerlingen thuis. Groep vier sluit volgende week aan, omdat de juf op dit moment nog ziek thuis is. ,,We onderzoeken nog hoe we de andere groepen en kleuters en peuters thuis online kunnen ondersteunen”, zegt directeur Dinie Bosma.

De schoolleiding is er trots op deze manier van thuisonderwijs aan te kunnen bieden. ,,Het is geweldig dat onze leerkrachten Anton Span en Hielke Busstra dit in zo’n korte tijd voor elkaar hebben gekregen.” Woensdagochtend begint groep zeven als eerste aan de online instructie.

Woensdag is meteen de laatste dag dat de leerkrachten vanuit school lesgeven. In een leeg lokaal met kinderstemmen uit de laptop. Media is welkom om de bijzondere lessen op IKC Eestroom mee te maken. Groep zeven start om 9.00 uur. Daarna volgen groep 8 (9.30 uur), groep 5 (10.00 uur) en groep 6 (10.30 uur).

IKC Eestroom is een samenwerkingsverband van de openbare scholenkoepel Proloog Leeuwarden en Stichting Kinderopvang Friesland. Samen bieden zij opvang en onderwijs onder één dak.

Meer berichten