Hilda Talsma
Hilda Talsma Foto: Picasa

Friese Boekenweek begint op zaterdag 6 maart

Cultuur

De aftrap van de Fryske Boekewike 2021 vindt op zaterdagavond 6 maart plaats met een live uitzending op de Friese televisie, bij Omrop Fryslân. Plaats van handeling is de Westerkerk in Leeuwarden, waar de gasten voldoende onderlinge afstand kunnen houden in verband met de huidige coronamaatregelen.

Dit jaar zijn bij de aftrap van de Frieseboekenweek te gast: schrijfster van het Friese kadoboek Hilda Talsma en de schrijfster van het nationale boekenweekgeschenk Hanna Bervoets. Deze uitzending vormt de feestelijke aftrap van de Fryske Boekewike, met interessante interviews, muziek en voorproefjes. De Boekenweek vindt plaats van 6 tot en met 14 maart.

Hilda Talsma viert tienjarig jubileum

Hilda Talsma viert dit jaar haar 10-jarig schrijversjubileum en is gevraagd om het Friese kadoboek voor de Boekewike te schrijven, dat gratis aangeboden wordt bij de aankoop van een boek. In samenwerking met het CPNB wordt ook het nationale boekenweekgeschenk, dit jaar geschreven door Hanna Bervoets, uitgegeven in het Fries. Baukje Zijlstra verzorgde de vertaling.

Met de live-uitzending wil de organisatie aandacht vragen voor het Friese boek, om zo lezers en boekhandels in Fryslân tegemoet te komen. De aftrap van de Fryske Boekewike wordt georganiseerd door Boeken fan Fryslân, in samenwerking met Omrop Fryslân en culturele ontmoetingsplek De Westerkerk in Leeuwarden.

De presentatie van de avond is in handen van Karen Bies. In verband met de coronamaatregelen zijn er dit jaar geen kaarten te krijgen voor de aftrap van de Fryske Boekewike.

Hanna Bervoets
Afbeelding
Geen of minder treinen in juni en juli rond Leeuwarden Verhalen uit de buurt 2 uur geleden
Afbeelding
Midterm review gemeente: Blijven investeren in de toekomst! Politiek 5 uur geleden
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 7 uur geleden
Afbeelding
Sloepvaren bij de Alde Feanen Recreatie & Ontspanning 9 uur geleden
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 23 uur geleden
Beeld ter illustratie
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Natuur 24 apr, 15:00
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 24 apr, 12:00
Afbeelding
Burgemeester sluit woning Amelandsdwinger vanwege grote drugsvondst 112-Nieuws 24 apr, 10:00