Museum-medewerker Johannes Roukema.
Museum-medewerker Johannes Roukema. Foto: Ruben van Vliet

Fries Museum leent personeel uit aan zorginstelling Haulerwijk

Cultuur

Het Fries Museum in Leeuwarden maakt bekend dat het enkele personeelsleden tijdelijk uitleent aan zorginstelling Sinnehiem in Haulerwijk. Het gaat om enkele balie- en beveiligingsmedewerkers, vijf in totaal.

Via FMXXL, een zakelijk vriend van het museum, kwam de samenwerking tot stand. De museummedewerkers ondersteunen bij zorggroep Liante, locatie Sinnehiem te Haulerwijk. Door aangescherpt bezoekbeleid had de zorggroep met spoed mensen nodig bij hun servicebalie. 

Ervaren frontofficemedewerkers

Het museum heeft ervaren front-office medewerkers die al geoefend zijn in het coronaproof ontvangen van aangemeld bezoek. Zo kan het museum ook bij gesloten deuren maatschappelijk zijn steentje bijdragen.

In coronatijd elkaar helpen

Directeur Kris Callens vertelt: ‘Als cultuurorganisatie zetten wij al jaren in op de samenwerking met zorginstellingen. Ouderen kunnen dankzij speciale programma’s, zoals de MuseumPlusBus, na coronatijd hopelijk snel weer naar het museum komen. We hebben ook speciale programma’s voor mensen met een beperking of dementie, en hun begeleiders.”

“Dat wij nu in coronatijd instellingen kunnen helpen, vloeit voort uit die samenwerking. Onze beveiligers en front-office medewerkers leren veel van deze inzet. Zo maken we het Fries Museum en Keramiekmuseum Princessehof nog beter toegankelijk en gastvrij in de age friendly city Leeuwarden.”

Van museum naar woonzorgcentrum

Hoewel bij het museum achter de schermen veel werkzaamheden kunnen doorgaan, is de sluiting voor veelal front-officemedewerkers erg merkbaar. In woonzorgcentrum Sinnehiem, bij zorggroep Liante, ontstond door de aangescherpte bezoekmaatregelen een acuut tekort voor de bemensing van de servicebalie.

In totaal gaan vijf enthousiaste medewerkers uit de front-office aan de slag bij Sinnehiem, waaronder Johannes Roukema, hoofd beveiliging en Tineke Burmania, medewerker officemanagement. Zij kunnen hun ervaring in het veilig en verantwoord ontvangen van bezoek direct toepassen in hun werkzaamheden bij de receptie in Sinnehiem. Dit doet het Fries Museum belangeloos, in ieder geval zolang het museum gesloten is.

Afbeelding
Eerste basisbaan ingevuld Algemeen 33 minuten geleden
Tennisvereniging Leeuwarden hoopt dat oude tijden weer gaan herleven op het sportpark.
LTV De Bontekoe en TV De Molen gaan gezamenlijk verder als Tennisvereniging Leeuwarden Sport 3 uur geleden
Afbeelding
IJstijd in AquaZoo officieel geopend: "Mammoet word wakker!" Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 19 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 21 uur geleden
Markus Passion – Da Capo Leeuwarden
Kijktip: Markus Passion te sjen by Omrop Fryslân Cultuur gisteren
Afbeelding
Update: Gaslekkage ontstaan tijdens werkzaamheden in Leeuwarden 112-Nieuws 28 mrt, 13:19