Pop-icoon Kim Wilde treedt op in poppodium Neushoorn | RondOm Vandaag regionaal nieuws voor Leeuwarden en omstreken
zondag 17 januari, 2021 00:42
Logo rondomvandaag.nl/leeuwarden
Foto: Poppodium Neushoorn

Pop-icoon Kim Wilde treedt op in poppodium Neushoorn

  Cultuur

Niemand minder dan pop-icoon Kim Wilde gaat optreden in Leeuwarden, in poppodium Neushoorn om precies te zijn. De Britse popster uit de jaren tachtig van de vorige eeuw (vele generaties kennen haar ‘Kids in America’) scoorde in onze nieuwste eeuw de hit ‘Anyplace, Anywhere, Anytime’ met de Duitse zangeres Nena. En vergeet ook zeker niet haar hit Cambodia.


Corona zal als het goed is geen rol spelen, want het vindt op 11 november dit jaar plaats. Op 20 november vorig jaar werd haar geplande optreden in Neushoorn afgelast vanwege dat virus. De aangeschafte toegangskaartjes van toen blijven geldig. Wie er nu in november bij wil zijn moet snel zijn, want een deel van de kaarten is dus al verkocht. Kijk snel op deze link: https://neushoorn.nl/production/kim-wilde/.

In 1987 nummer één in Amerika met hit The Supremes

In 1987 haalde ze trouwens nog nummer 1-positie op de hitlijsten van Amerika met haar versie van The Supremes ‘You keep me hangin’ on’. Wildes carrière was onvoorspelbaar, met veel pieken en dalen, maar ze staat er nog steeds. En hoe, want als ze er staat, dan stáát ze er ook echt.

Kim was nog maar 21 toen haar grote succes begon. Het was in de tijd dat niemand nog had gehoord van internet, laptops, mobieltjes, laat staan de goedkoopste sim only, dat Kim Wilde haar eerste hits scoorden. Kids In America was het resultaat van een simpel experiment van haar broer, die in de schuur op zijn keyboard bezig was en een vocalist zocht voor de achtergrondkoortjes.

Natuurtalent als lead vocalist

Kim bleek juist een natuurtalent als lead vocalist. Het betekende de doorbraak van de zangeres, die tegenwoordig weer met grote regelmaat op het podium te vinden is. Want ze gaat door.

Op 11 november wordt het in Neushoorn ook weer een prachtige show, met uiteraard haar prachtige greatest hits. Ze heeft zelfs meer te bieden aan haar fans, want ze bracht onlangs met Here Come The Aliens nog een dijk van een album uit. De zangeres weigert dus louter op haar oude werk te leunen en te blijven hangen in vervlogen tijden.

Feest der herkenning en vernieuwing

In de Top 2000, de vaderlandse muziekbijbel met de beste nummers die ooit gemaakt zijn, is Kim Wilde jaarlijks ruim vertegenwoordigd. Haar eerste fansite is overigens gemaakt door een Nederlandse fan, een man die met dat wapenfeit in het programma van Matthijs van Nieuwkerk verscheen.

De typische jaren ‘80-popmuziek van Kim Wilde - keyboards, synthesizers, drumcomputers en altijd die zanglijnen die iedereen mee kan zingen - zal wederom een feest der herkenning opleveren. Al duurt het nog even tot het weer november is. Tickets en andere informatie zijn te vinden op de website van poppodium Neushoorn: https://neushoorn.nl/production/kim-wilde/.

In de jaren dat haar popcarriére wat minder liep, scoorde ze uitstekend als tuinierster. De tuin is altijd haar belangrijke tweede habitat geweest. Na het eerste blok van haar imposante carrière stortte ze zich als presentatrice van een tv-programma bij de BBC op het tuinieren. 

Maar de concertzalen bleven lonken en de deuntjes van haar hits Cambodia, You keep me hanging on, You came en Anyplace, anywhere, anytime door haar hoofd zingen. Zo is Kim Wilde alweer meer dan vijf jaar opnieuw actief in het live circuit, en niet onsuccesvol getuige de shows die maar aangekondigd blijven worden. Let maar op: ook in Neushoorn wordt het weer een succes.

Meer berichten