zondag 29 november, 2020 10:53
Logo rondomvandaag.nl/leeuwarden
Filmstudenten in actie.
Filmstudenten in actie. (Foto: Ilona Vergonet)

Documentaires filmstudenten vanavond in schouwburg De Harmonie

  Cultuur

De  documentaires van derdejaars studenten uit de Art Factory klas, worden vanavond (vrijdag 20 november) vertoond op het grote doek in Stadsschouwburg De Harmonie. De films gaan vanwege corona in een kleinere setting in première. Deze besloten filmvertoning wordt georganiseerd voor leerlingen en ouders van hoofdrolspelers.


Het Comenius Mariënburg heeft voor deze aangepaste vorm gekozen om zo recht te doen aan de leerlingen en alle mensen die gezorgd hebben dat de mooie verhalen in beeld zijn gebracht. Look@Me vertelt krachtige verhalen over de bijzondere levens van kinderen en jongeren in Leeuwarden. Dit jaar beleeft het filmproject van Kunstkade haar laatste editie.

Inkijkje in het leven van Leeuwarder jongeren
Filmproject Look@Me biedt kinderen en jongeren uit Leeuwarden van 10 tot en met 16 jaar de gelegenheid om anderen een inkijkje te geven in hun leven, door het maken van een professionele documentaire. Speerpunten binnen het project waren het creëren van een eigen stem en mening. Met als doel om het gevoel van trots en het zelfvertrouwen van de studenten te vergroten.

In afgelopen vier jaar 24 documentaires gemaakt
Het project is gestart in schooljaar 2015/2016, als onderdeel van Culturele Hoofdstad. In de afgelopen vier jaren zijn er 24 korte documentaires gemaakt. Dit gebeurde in samenwerking met studenten van de opleiding Film&Media van D`Drive, de scholen binnen het basis- én voortgezet onderwijs in Leeuwarden, cultuurcoaches en professionele filmmakers.

De documentaires worden ieder jaar vertoond op het Noordelijk Film Festival. Op 20 November 2020 gaan de laatste documentaires voor het voortgezet onderwijs in première.

Meer berichten