Elske de Wall zong 'Heb het leven lief' tijdens het Concert van Hoop
Elske de Wall zong 'Heb het leven lief' tijdens het Concert van Hoop Foto: René Keijzer

Elske de Wall geeft mensen weer hoop

Cultuur

Bijna 1,3 miljoen mensen zagen hoe Elske de Wall woensdagavond het Concert van Hoop opende met ‘Heb het leven lief’. In een leeg Ahoy ontbrak het aan applaus, maar via social media regende het complimenten aan het adres van de Friese zangeres.

Het concert van hoop is een initiatief van de Evangelische Omroep die door een liveshow met hoopvolle muziek te organiseren Nederland een hart onder de riem wil steken. Bekende artiesten als Miss Montreal, Nick & Simon en Trijntje Oosterhuis probeerden de kijker thuis te raken met prachtige nummers doordrenkt met hoop, geloof en liefde. Ook Elske de Wall vertolkte een prachtig nummer.

Geen publiek

“Het was gek hoor, zo’n leeg Ahoy. En door alle maatregelen hing er een aparte sfeer”, vertelt ze een dag later aan Rondom Vandaag. “Iedereen liep natuurlijk met mondkapjes op. Normaal ben je met zulke shows de sfeer van het publiek gewend en is iedereen uitgelaten. Ook lopen we als artiesten bij elkaar de kleedkamer binnen om te kletsen maar nu kon dat niet. Daardoor was het allemaal toch wat gekkig.” 

Ze heeft wel eens vaker een show zonder publiek opgenomen, dus in die zin was dat niet vreemd. Maar de reden waarom er nu geen publiek bij was, maakte het wel confronterend. “Het zijn natuurlijk gekke tijden, voor ons allemaal. Tijdens het spelen heb je er geen last van en zie je die lege stoelen niet bewust. Ook weet je van te voren niet hoe zo’n programma bekeken wordt, maar het is natuurlijk prachtig om te horen dat er bijna 1,3 miljoen kijkers waren.” 

Legendarisch goed

De zangeres mocht de show openen. Ze zong ‘Heb het leven lief’ geschreven door Han Kooreneef, eerder ook vertolkt door Liesbeth List. “Een prachtig nummer waar mensen veel hoop uit putten. Ik voel me vereerd dat ze me gevraagd hebben mee te doen. En dan ook nog met het Metropole Orkest, die zijn natuurlijk legendarisch goed.”

Stralend stond ze op het podium, 36 weken zwanger alweer, in een strak leren jurkje. “De grap is dat ik eigenlijk iets anders aan zou doen. Ik had een jurkje besteld, dat helaas nog steeds onderweg is. Bij zo’n show hou je toch rekening met wat je draagt, maar dit heeft gelukkig goed uitgepakt.” 

Hoogzwanger

Hoewel je met zingen toch vooral je bovenlichaam gebruikt, zat de baby niet de in de weg. Wel was er de nodige spanning. “Bij de repetities hoorde ik de presentator de show openen tijdens de intromuziek. Nu niet. Dus dat was wel even een dingetje, om goed te weten wanneer te beginnen. Maar dat is ook het gave van zo’n liveshow. Het grappige is dat ik dit nu hoogzwanger deed en toen ik zwanger was van mijn zoon, ik ook bij De Wereld Draait Door een live optreden mocht doen. Maar de baby hield zich bijzonder rustig. Ondanks de adrenaline die door mijn lijf gierde.” 

Afbeelding
Provincie investeert bijna 300.000 euro in 80 jaar vrijheid Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Stichting Maatschappelijk Gamen brengt gamende jongeren met 'Koning Van' dichterbij de maatschappij Evenement 3 uur geleden
Afbeelding
Domotheek geopend in Heerenveen Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Contextuele coaching met de Verbindingsmakelaar Zakelijk nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
Treinen en bussen ook in Fryslân 3 minuten stil Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Hier worden in Friesland de meeste fietsen gestolen Algemeen 21 uur geleden
Beeld ter illustratie
Burgemeester Buma sluit woning in Leeuwarden vanwege overtreding Opiumwet Algemeen 19 apr, 12:00
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen 19 apr, 12:00