Afbeelding
Foto: Rock/metalband Anquest

Eerste coronaproof popconcert sinds drie maanden in Poppodium Bolwerk

Cultuur

Na drie maanden stilstand vanwege het coronavirus kunnen (maximaal dertig) muziekliefhebbers zaterdag 27 juni weer een concert bezoeken in Poppodium Bolwerk in Sneek. De eerste show in drie maanden tijd wordt gegeven door de progressieve, licht symfonische rock/metalband Anquest. In verband met de coronamaatregelen kunnen er maximaal dertig personen bij zijn. Het concert begint om 21.45 uur.

Het Bolwerk houdt op een week eerder een testconcert om de medewerkers en vrijwilligers van het poppodium goed voor te bereiden op het 'nieuwe normaal'. Sinds 1 juni is het poppodia weer toegestaan om onder strikte voorwaarden 30 concertbezoekers, exclusief personeel, te begroeten. Wat hier allemaal bij komt kijken, wordt zaterdag 20 juni getest via een proefconcert. Hoe worden de consumpties bijvoorbeeld straks ingeschonken en toiletbezoeken gereguleerd?

Weer leven in de culturele brouwerij
"Zaken waar je voorheen nooit bij nadacht en als vanzelfsprekend ervoer", aldus manager John Schut. Hij is blij dat de deuren van het ruim 40 jaar oude poppodium op 27 juni weer open kunnen. "Concertgangers willen een show natuurlijk graag samen met veel andere muziekliefhebbers beleven, meer dan de toegestane 30 man, maar het is nu ook van belang te laten zien dat er nog leven is in de culturele brouwerij." 

Weer wekelijks een show
De show van Anquest wordt mede mogelijk gemaakt door Friesland Pop. Als het testconcert en het optreden op 27 juni goed verlopen, hoopt Poppodium Bolwerk wekelijks een show te kunnen programmeren. Daarbij wordt ook gekeken naar mogelijkheden voor optredens in de buitenlucht, nabij de ingang aan de Kerkgracht.

De noordelijke rock/metalgroep Anquest werd begin 2010 opgericht door bassist Tjeerd Hingst en drummer Henk Hazenberg. Na het spelen van de muziek van anderen met muzikanten uit alle hoeken van het land, wilde de band terug naar zijn roots en tegelijk een moderne sound vinden. Twee bandleden van het voormalige TIMEXPOSURE kwamen de groep versterken: toetsenist en componist André Hazenberg en leadzanger Mario van Veen. In 2015 voegde de jonge, getalenteerde gitarist Robin Schingenga zich bij hen. Anquest hoopt later dit jaar zijn eerste officiële album te kunnen uitbrengen.

Afbeelding
Treinen en bussen ook in Fryslân 3 minuten stil Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Hier worden in Friesland de meeste fietsen gestolen Algemeen 7 uur geleden
Beeld ter illustratie
Burgemeester Buma sluit woning in Leeuwarden vanwege overtreding Opiumwet Algemeen 13 uur geleden
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 17 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 18 apr, 18:00
Afbeelding
Aanbod hoogbegaafdheid van Proloog zorgt ervoor dat kinderen worden gezien Zakelijk nieuws 18 apr, 12:00
Afbeelding
Start kaartverkoop Grondproeven: culinair muziektheater over een boerenbedrijf in transitie Cultuur 18 apr, 10:00