Franeker theater biedt digitaal cultuur aan tijdens corona-crisis

Cultuur

Franeker - Theater de Koornbeurs is deze week gestart met ThuisTheater. Een initiatief dat het theater gestart is naar aanleiding van de maatregelen rondom het coronavirus. ThuisTheater is een online rubriek waarin bestaande registraties van voorstellingen worden gedeeld, aangevuld met video’s die bezoekers zelf inzenden.

“Het theater is er om je te vermaken, te verwonderen, te informeren en te verbinden. In die zin heeft het theater een belangrijke maatschappelijke en sociale functie. In tijden als deze, waarin we afstand van elkaar moeten houden, is het onze belangrijkste uitdaging om de sociale verbinding juist te versterken” legt Titia Huisman, directeur van theater de Koornbeurs uit. “We hopen dit met ThuisTheater te kunnen doen.”

De eerste inzending voor de nieuwe rubriek zijn dit weekend al ingestuurd. Infotainer Ritsko van Vliet deelt vanuit huis op vermakelijke wijze zijn visie op corona en ook Franeker rapper Raptiel (Martijn van Werkhoven) is speciaal voor ThuisTheater zijn studio ingedoken.

Het theater roept iedereen die iets wil betekenen voor het ThuisTheater op om een bijdrage in te sturen. “Kun je zingen, muziek maken, toneelspelen, dansen, voordragen, iets acrobatisch of breng je een serenade aan je oma in het verzorgingshuis? Maak er een filmpje van en stuur jouw video naar marketing@theaterdekoornbeurs.nl” aldus Titia Huisman.

Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 13 uur geleden
Afbeelding
Aanbod hoogbegaafdheid van Proloog zorgt ervoor dat kinderen worden gezien Zakelijk nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Start kaartverkoop Grondproeven: culinair muziektheater over een boerenbedrijf in transitie Cultuur 21 uur geleden
Afbeelding
Leeuwarden doet voor de derde keer mee aan het NK Tegelwippen Cultuur 23 uur geleden
Wethouder Hein de Haan haakt samen met Steven Jansen, algemeen directeur van aannemer Knipscheer B.V. het eerste brugdeel.
Laatste bruggen worden geplaatst voor Middelseefeart Politiek 17 apr, 18:00
Afbeelding
Woning aan Uiterdijksterweg gesloten vanwege vondst hennepkwekerij 112-Nieuws 17 apr, 15:00
Afbeelding
Meer ruimte voor wandelen, fietsen en leefkwaliteit in de openbare ruimte Natuur 17 apr, 12:00
Afbeelding
Zwerfafval beloningsprogramma Schoon Belonen Leeuwarden van start Natuur 17 apr, 10:00