zondag 5 april, 2020 05:03
Logo rondomvandaag.nl/leeuwarden
Foto:

Tien kijktips voor netflix

  Cultuur

Nu we niet meer naar buiten mogen met meer dan twee mensen, we in de rij moeten staan voor we de supermarkt in mogen en alle grote evenementen zijn afgelast beseffen we dat deze levensstijl tot 1 juni onvermijdelijk is. Verveling ligt op de loer en daarom geeft RondOm Vandaag vandaag tien kijktips op Netflix.

  1. 1. The Irishman


Bijna vier uur kijktijd garandeert, dan ben je wel even zoet. Je ziet Robert De Niro, Al Pacino en Joe Pesci schitteren in deze fantastische gangsterfilm. Als je naar iets op zoek bent wat geschikt is voor een lange en spannende filmavond, is The Irishman eentje die je moet overwegen. 

Kijkwijzer: 16 plus, gewelddadig, bevat grof taalgebruik

  1. 2. Breaking Bad

Er staan vijf seizoenen van deze geniale serie voor je klaar. Breaking Bad gaat over een scheikundeleraar met longkanker die binnen de kortste keren een enorm drugsnetwerk opzet Deze serie houdt je op het puntje van je luie stoel. Als je na het uitkijken van de serie nog geen genoeg hebt, kun je ook nog spin-off serie ‘Better Call Saul’ nog kijken of het filmvervolg: El Camino.

Kijkwijzer: 16 plus, bevat geweld, bevat grof taalgebruik.

  1. 3. Stranger Things 

Stranger Things is een serie die voor jong en oud geschikt is. Het gaat over een groep kinderen waarvan hun verlegen vriend vermist raakt. Natuurlijk gaan deze heldhaftige, maar ook nerdy jongens op zoek naar Bill, waarbij ze stuiten op een gehele onontdekte wereld en het mysterieuze meisje Eleven. De manier waarop de serie zichzelf gepresenteerd spreekt vooral de jongere generatie aan, maar dankzij de enorme lading ‘80s nostalgie ook zeker geschikt voor de oudere kijker.

Kijkwijzer: 16+, bevat grof taalgebruik, bevat (niet heftig) geweld.

  1. 4. Peaky Blinders

Over spannende series gesproken, Peaky Blinders is zeker ook het kijken waard. Het gaat over het leven van de Shelby’s, een zigeunerfamilie die met hun illegale praktijken rijk worden na de Eerste Wereldoorlog. Vooral de goed-uitgedachte personages in de serie zijn interessant. Je ziet veel jonge mannen in de serie worstelen met flashbacks van traumatische gebeurtenissen uit de oorlog.

  1. 5. Top Boy/ Top Boy Summerhouse

De serie Top Boy werd helaas gecanceld in 2013, maar zes jaar later heeft Netflix weer nieuw leven Top Boy ingeblazen. Een spannend verhaal over Dushane en Sully die je kent uit de oude serie, maar ook nieuwe personages die net zo interessant zijn; zoals Jamie, een jongeman die de rol van ouder over moet nemen na de dood van zijn ouders. Het eerste seizoen en de gecancelde Top Boy serie uit 2013 zijn allebei te zien op Netflix.

Kijkwijzer: 16+ , bevat geweld, bevat grof taalgebruik, bevat drugs.

  1. 6. Daniël Arends: Carte Blanche

Als je op zoek bent naar een goede cabaret show waar je gegarandeerd krom van gaat liggen, moet je deze show kijken. Of natuurlijk een andere show van Daniël, want al zijn shows zijn sterk. Zijn humor is het best wanneer hij met mensen uit het publiek gaat praten. Dat wordt zeker lachen!

Kijkwijzer: Geschikt voor alle leeftijden.

  1. 7. Family Guy

Een serie die al sinds eind jaren negentig op de tv te zien is, is Seth Mcfarlane’s Family Guy. Alleen al voor de absurde humor, pratende baby’s en honden, gevechten met kippen en de hilarische Star Wars afleveringen moet je Family Guy proberen.

Kijkwijzer: 12+, bevat geweld, bevat grof taalgebruik, sommige seizoenen kunnen discriminatie bevatten tot op zekere hoogte

  1. 8. Uncut Gems

Misschien wel de beste film van Adam Sandler. Uncut Gems vertelt het verhaal van de joodse gokverslaafde Howard Ratner. Hij runt een juwelenzaak in New York en worstelt met het afbetalen van gokschulden, inclusief de 100 mille die hij zijn zwager verschuldigd is. Niet een standaard film en je moet ervan houden, maar het kijken waard.

Kijkwijzer: bevat geweld, bevat grof taalgebruik.

  1. 9. The Conjuring

The conjuring is een van de betere films van de afgelopen tien jaar en een echte classic voor horrorkijkers. Het volgt het verhaal van een familie die in een mysterieus huis gaan wonen. Gaandeweg maken ze steeds vreemdere dingen mee en beginnen ze te twijfelen of alles wat om hen heen gebeurt wel zo normaal is. Ze schakelen de hulp van Ed en Lorraine Warren in die al snel vaststellen dat ze last hebben van een bovennatuurlijke entiteit in het huis. Deze film is super eng en heeft veel goede momenten. Perfect voor een horroravond.

Kijkwijzer: 16 plus, bevat geweld, bevat angst, bevat grof taalgebruik.

  1. 10. The Dark Knight

Met een waanzinnige Joker, afgebeeld door Heath Ledger, is The Dark Knight een klassieke Batman film. Een van de meer grimmigere Batman films. Bekijk na deze ook het vervolg Dark Knight Rises, die misschien nog wel beter is. Daar moet je zelf maar achter komen.

Kijkwijzer: 16+ bevat geweld, grof taalgebruik.

Ook een leuk idee om vanuit huis toch met anderen films te kunnen kijken is netflix party. Het is gratis te downloaden als je chrome hebt. Je kan met netflix party gesynchroniseerd films kijken en er is ook een groepschat toegevoegd, download het gratis op https://www.netflixparty.com/ om op een unieke manier samen films te kijken terwijl je nog in quarantaine zit. 

Meer berichten