woensdag 1 april, 2020 10:00
Logo rondomvandaag.nl/leeuwarden
Foto: Henk Dillerop

Theater De Bres in Leeuwarden viert vanaf half april ‘75 jaar Vrijheid’

  Cultuur

LEEUWARDEN - Theater De Bres in Leeuwarden viert vanaf half april ‘75 jaar Vrijheid’ in samenwerking met de nabijgelegen galerie Westerkade door diverse activiteiten te organiseren.

Het begint op zaterdag 18 april in het intieme theater aan de Schoolstraat met een feestelijke avond met muziek van Bonny Veenstar, Ivo Poelsma en een verrassingsoptreden van een top artiest uit Engeland. De avond wordt aanéén geregen door woordkunstenaar René Alberts uit Groningen. De avond is gratis toegankelijk en zullen ook diverse kunstenaars aanwezig zijn die exposeren met hun werk in galerie Westerkade gevestigd in het souterrain van een monumentaal pand aan de Westerkade op 100 meter afstand van het theater.

In de galerie exposeren kunstenaars van FRIA op het formaat 20 x 20 cm en er is groter werk te zien van o.a. Hendrik Elings, Hiske Wiersma, Reinder Ourensma, Janneke Hengst en andere bekende Friese kunstenaars. Naast de schilderijen kun je ook genieten van de tentoonstelling ‘Vierkant achter Vrijheid’ met foto’s op het formaat van 50 x 50 cm van o.a. Gitte Brugman, Ton Groot Haar, Tryntsje Nauta, Dineke Kaal en Paul Dolk. 

Beide expositie zijn gratis te bezoeken en duren tot en met 14 juni 2020. De galerie is open op vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 11.00 tot 17.00 uur. 

Meer berichten