Afbeelding

Vrouwenkoor Aeode en Orquestra Astor geven concert in Agneskerk Goutum

Cultuur

GOUTUM - Op zondagmiddag 8 maart a.s. om 15.30 uur vindt een bijzonder concert plaats in de Agneskerk aan de Buorren 23 in Goutum. De uitvoerenden zijn vrouwenkoor Aeode, mezzosopraan Marleen Zweers en Orquestra Astor.

Het nu één jaar bestaande vrouwenkoor Aeode brengt een divers programma met drie- en vierstemmige liederen uit verschillende tijdsperiodes. Zo komt er muziek van John Dowland, Orlando Lassus en Gabriël Fauré voorbij, maar ook van Eric Whitacre en Cesar Cui. Aeode zingt a capella én begeleid door pianist Pieter Jelle van der Laan. De leiding is in handen van de Leeuwarder koordirigent en zangdocent Jannie Geertsma.

Mezzosopraan Marleen Zweers zingt al van jongs af aan en treedt geregeld op, veelal in kerkelijk verband. Haar hart ligt bij het klassieke repertoire en zij zal tijdens het concert onder andere het Domine Deus uit het Gloria van Vivaldi ten gehore brengen.

Het achtkoppige Orquestra Astor speelt voornamelijk werken van de Argentijnse componist en bandoneonspeler Astor Piazzolla. Het orkest is opgericht in 2015 met als bezetting zang, vier strijkers, klarinet, basklarinet, accordeon en piano. Door de speciale combinatie van melodieuze instrumenten heeft het een geheel eigen geluid. Zangeres Lucia Bazzano weet met haar authentieke en warme stem de ziel van de muziek goed te verklanken.

Astor Piazzolla werd bekend door zijn nieuwe tango's, de Tango Nuevo, waar invloeden van jazz en klassieke muziek duidelijk in te herkennen zijn. De ritmiek spat er vanaf in de muziek van Piazzolla! Bob Driessen, als saxofonist bekend van het Willem Breuker Kollektief en Orkest De Volharding, leidt Orquestra Astor en arrangeert de muziek.

Dit concert is gratis toegankelijk, maar een vrijwillige financiële bijdrage wordt op prijs gesteld.

Beeld ter illustratie
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Natuur 36 minuten geleden
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 3 uur geleden
Afbeelding
Burgemeester sluit woning Amelandsdwinger vanwege grote drugsvondst 112-Nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 21 uur geleden
Denise Campbell (links) en Laura Smeets (rechts)
Keramiekmuseum Princessehof lanceert nieuwe podcastserie genaamd 'Porseleincast' Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen gisteren
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen. Europaparty Oldehoofsterkerkhof Gedeputeerde Sijbe Knol en Wethouder Hein Kuiken
Brunzyn X Bokoedro, Gladde Paling en Kroegtijgers op het podium tijdens dé Europaparty op 11 mei in Leeuwarden Evenement 23 apr, 12:46
Afbeelding
BROED, biodiversiteitsfestival - 11 mei 2024 - Alde Leie Evenement 23 apr, 12:00